Seksepilno izdanje vrijedno naslovnice: Monica Belluci naga i u šestoj deceniji

Piše: E.M.

Monica Bellucci tokom svoje višegodišnje karijere modela i glumice zasluženo je dobila epitet najljepše žene na svijetu, koji joj savršeno pristaje i u šestoj deceniji. Prošlog mjeseca našla se na naslovnici njemačkog izdanja magazina „Madame“ u nešto izazovnijem izdanju. Italijanska diva pozirala je u crnim pantalonama dubokog struka i potpuno prozirnoj bluzi od svjetlucave tkanine prožete zlatnim nitima bez grudnjaka. Šljokice su sakrile Monicine bradavice, ali su se njene bujne, prirodne grudi ipak jasno ocrtale. Iako izazovna, fotografija ostavlja utisak odmjerenosti i otmjenosti. Ovo nije prvi put da Belluci zadaje zadatak kako kolegicama vršnjakinjama, tako i i mlađoj ekipi, a sve je počelo još davne 1988.

Presudna ljepota

Monica Anna Maria Bellucci rođena je i odrasla u italijanskom selu Citta di Castello. Djetinjstvo i najranije adolescentske dane provela je u rodnom mjestu, gdje je prvi put i primijećena njena ljepota zbog koje su joj zavidjele školske kolegice pa se često znala naći u sukobu, što je dodatno ojačalo njen karakter. Iako je imala želju za karijerom pravnika i upisala istoimeni studij, njena manekenska karijera odvela ju je u drugom pravcu.

Na poziv agencije „Elite Model Management“, 1988. seli se u evropski modni centar Milano, gdje ostvaruje saradnju s tada još nepoznatim Dominicom Dolceom i Stefanom Gabbanom i postaje zaštitno lice njihovog brenda „Dolce & Gabbana“. Ova kampanja vinula ju je u zvijezde i omogućila da njen lik upozna cijeli svijet. Ne dobija željene uloge

Kampanje su se redale i ponude stizale sa svih strana, a Belluccijevu ni ovo nije zadovoljilo. Uporedo je učila jezike i nastavila da stremi ka tome da postane glumica pa je upisala i časove glume. Svoju prvu televizijsku ulogu dobila je u filmu „Vita coi figli“, ali u njoj gotovo i da nije imala tekst koji izgovara nego je debitirala zbog svog lijepog izgleda, što je bio slučaj i s ostalim ulogama koje su joj nuđene. Ovo je nije činilo naročito sretnom pa je na poziv modnih agencija otišla u Pariz, kada njena karijera modela doživljava procvat, radi za najpoznatija imena u svijetu mode i krasi naslovnice prestižnih magazina. Međutim, uloge koje je dobijala prolazile su uglavnom nezapaženo kod filmske javnosti, a neuspjeh na filmskom platnu trudila se da nadomjesti uspjehom na modnim pistama. Prva zapaženija uloga došla je sa ulogom Lise u filmu „Apartman“, kada je nominirana za nagradu Cezar u kategoriji najperspektivnije glumice.

Brak, djeca i razlaz s Vincentom Casselom

Svjetska javnost bolje je upoznaje u filmu „Doberman“, kada se prvi put susreće i s Vincentom Casselom u kojeg se ludo zaljubljuje, a 1999. svoju ljubav okrunili su brakom. Zanimljivo je kako je par u intervjuima često bio brutalno realan o svom ljubavnom odnosu.

– Nikada ne znaš koliko će brak trajati. Danas funkcionira, no za godinu… Ne znam. Bilo bi urnebesno očekivati da će mi Vincent biti vjeran, ako smo odvojeni po nekoliko mjeseci. On je jako sexy, no on nije normalan muškarac. Ponekad ga obožavam, a ponekad ga želim ubiti – izjavljivala je svojevremeno Belluci.

Pravi razlog razlaza ne zna se sve do danas, a šuškalo se da je razlazu prethodila njena afera s azerbejdžanskim tajkunom Telmanom Ismailovim. Godine 2013., stavili su tačku na svoj odnos, a kako su rekli, odluka je bila zajednička. Iz ove strastvene ljubavi došle su dvije kćerke, Deva i Leona. Nakon razvoda, Vincent je sreću našao pored 31 godinu mlađe Tine Kunakey, a Monica pored Nicolasa Lefebrvea, 18 godina mlađeg umjetnika i scenariste s kojim se rijetko pojavljuje u javnosti.

Uzor kćerkama

Deva, starija kćerka Bellucci i Cassela,  već je osvanula na brojnim naslovnicama svjetskih magazina. U intervjuu za časopis „Muse“ Deva je nedavno govorila o svojoj manekenskoj karijeri, ali i svojim slavnim roditeljima.

– Od malena do sada, svoje roditelje sam uvijek doživljavala samo kao mamu i tatu. Zadivljena sam njihovim talentom i mnogo se ponosim onim što su postigli tokom godina, ali to ih u mojim očima ne mijenja.

Deva je kazala i da je u svijet manekenstva ušla zahvaljujući roditeljima koji je još „vode sa sobom na svoja radna mjesta“.

Iako je mnogo spekulirano o tome kako je Bellucci jedna od rijetkih žena koja je odoljela čarima estetske hirurgije, na ovogodišnjem festivalu u Veneciji jasno se vidjelo da je, ipak, “podmladila” lice malom količinom botoksa ili hijalurona. Ali, sve što je radila bilo je umjereno, a žena izvanrednog seksepila i posebne harizme, kakva je ova Italijanka, pravi je primjer kako se stari dostojno.

– Ljepota je hendikep ako si glup, a ne ako si inteligentan i znaš je iskoristiti. Osjećam se dobro i ugodno u svom tijelu, ali ne zbog toga što sam lijepa. Poznajem mnoge lijepe ljude i njihovi životi su jednostavno užasni. Jako su nesigurni u sebe… Sretna sam što sam voljena i što imam divnu porodicu – izjavila je u svojevremeno u intervjuu za BBC.

Seks simbol

Ovo nije prvi put da je viđamo u oskudnijem izdanju. Bellucci se na platnu  nekoliko puta skidala do kraja, a potpuno gola pozirala je i slavnom italijanskom fotografu Gianu Paolu Barbieriju za kampanju brenda „Dolce & Gabbana“ 2000. godine. Obožavatelji italijanske glumice dobro pamte i njene scene iz kultnog filma “Malena” u kojima se također skinula do kraja. Čak je i za naslovnicu magazina „Vanity Fair“ pozirala naga u sedmom mjesecu trudnoće, kako bi pokazala da porođaj u srednjim godinama nije nikakav problem. Tada je imala 45 godina. Brojni časopisi za muškarce redovno je svrstavaju u sam vrh svojih izbora ljepote i seksepila.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti