Pravila kojih se Georgina mora pridržavati u Saudijskoj Arabiji

Piše: Azra

INSTAGRAM: @georginagio

Nakon što je Ronaldo potpisao za fudbalski klub Al Nassr u Saudijskoj Arabiji, Georgina se preselila s njihovom djecom u Rijad, gdje će morati poštovati pravila. Ono što je mnoge šokiralo jeste da je Ronaldo odustao od braka sa svojom izabranicom, te da mu je dozvoljeno da boravi sa njim u kući iako nisu u braku.

Stroga pravila odijevanja važe jednako za sve. Georgina će u javnosti morati nositi abaju, baš kao što je učinila prilikom Ronaldovog predstavljanja u klubu. Kodeks odijevanja nalaže “skromnost i pristojnost” u odijevanju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Georgina Rodríguez (@georginagio)

Kada je riječ o hrani i alkoholnim pićima, uvoz alkohola i prehrambenih proizvoda od svinjskog mesa strogo je zabranjeno. Tokom Ramadana, između marta i aprila, ne smije u javnosti jesti, pušiti ni piti.

Pošto nije muslimanka, zabranjena joj je posjeta svetim gradovima, poput Meke i Medine te drugim mjestima, no to može učiniti ako dobije dozvolu.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti