Princ Harry otkrio koje je posljednje riječi izrekao kraljici Elizabeti: Tiho sam joj šapnuo

Piše: Azra

Harry je na dan smrti kraljice otputovao u Škotsku kako bi je vidio nakon što je Buckinghamska palača objavila da je teško bolesna. Međutim, nije uspio doći do imanja prije nego što je ona preminula u 96. godini.

U dirljivom odlomku u svojoj knjizi, vojvoda opisuje kako je saznao za kraljičinu u vijestima na BBC-u. Po dolasku u Balmoral dočekala ga je princeza Anne koja ga je potom odvela u sobu u kojoj je ležala kraljica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Meghan & Harry (@dukeandduchessofsussexdaily)

-Žurio sam s neizvjesnošću i vidio je. Ostao sam miran, pažljivo je promatrajući neko vrijeme. Šapnuo sam joj da se nadam da je sretna i da je sada s djedom. Rekao sam da joj se divim jer je do kraja izvršila svoje dužnosti. Platinasti jubilej, doček nove premijerke…, rekao je Harry.

Harry je bio kraljičin mezimac, a njihovi zajednički trenuci često su nasmijavali vjerne pratitelje kraljevske porodice. Međutim, on je bio i osoba koja je kraljici zabila nož u leđa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Queen Elizabeth II (@hm.queenelizabeth)

Otkada je kraljica preminula sve je krenulo nizbrdo što se tiče odnosa princa Harryja i Meghan Markle s kraljevskom porodicom. I dok su zajedno izašli pred okupljene obožavatelje mnogi su pomislili da je na pomolu pomirenje, ali odbjegli kraljevski par odlučio je pustiti u javnost svoj dokumentarac, a sada i memoare u kojima oštro kritikuju i otvoreno govore istinu o odnosima i situacijama s kraljevskom porodicom dok su živjeli u Velikoj Britaniji.

Izvor: showbuzz.hr

(S.B.)

Pročitajte još