Kruna, Una Zvezdana, Atina, Dar, sve su to imena djece poznatih: Koje vam je najneobičnije?

Piše: Azra

U današnje vrijeme sve češće imamo priliku da čujemo neobična imena. Mnoge svjetske zvijezde svojoj djeci davale su imena za koja se niko do sada nije sjetio. Neki su ipak odlučili da ih sami izmisle. Ovaj tren postao je aktuelan u svijetu, pogotovo kod poznatih rijaliti zvijezda Kardashian-Jenner. Međutim, i u našem regionu često možemo čuti za neko neobično ime.

Kada je riječ o Kardashian-Jenner sestrama, trend neobičnih imena počeo je sa Kim Kardashian. Najstarijoj kćerki dala je ime North, što u prevodu znači sjever, trećem djetetu dala je ima Saint što u prevodu znači svetac. Mlađoj kćerki je dala ime Chicago, dok je najmlađi sin dobio ime Psalm.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kim Kardashian (@kimkardashian)

Međutim, Kim Kardashian je samo jedna od svjetski poznatih zvijezda koje su svojoj djeci dali neobična imena.

Kada govorimo o našem regionu, sve je više djece koja nose imena za koja se prvi put čuje, a neki od njih su upravo djeca poznatih ličnosti.

Megapopularna srbijanska pjevačica Jelena Karleuša kćerkama je dala originalna imena. Atina i Nika su snažna imena grčkih boginja.

Instagram: @karleusastar

Dvoje glumaca, koje domaća javnost pamti i po ulogama Belme i Saše iz prve domaće serije koja je u našoj zemlji snimljena nakon rata „Vize za budućnost”, iznenadili su javnost odabirom imena za djecu. Amra Kapidžić i Ermin Sijamija najstarijoj kćerki dali su ime May Lu’lu, sinu Dar, a najmlađoj kćerki Dia Lilia.

Pjevač Nikola Rokvić i manekenka Bojana Barović svojoj nasljednici dali su ime Leona, a Darko Rundek svom sinu dao je vjerojatno najduže ime ikada – David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bojana Barovic (@bojanabarovic)

Srbijanska pjevačica Ivana Selakov svojoj mezimici dala je ime za koje su se mnogi iznenadili. Naime, djevojčica je dobila ime Kruna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivana Selakov (@selakov)

Jedna od najvećih muzičkih zvijezda na Balkanu, Lepa Brena i suprug Boba Živojinović svojim sinovima dali su imena Stefan Emerald i Viktor Ernest.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lepa Brena (@lepabrenaa)

Svima poznata Una Čolić, kćerka Zdravka Čolića, zapravo se zove Una Zvezdana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Una 🦋 Čolić (@unacolic)

Hrvatska pjevačica iznenadila je javnost kada je otkrila ime svog sina. Mnogi su ostali iznenađeni neobičnim imenom, za koje je sigurno da ga mnogi prvi put čuju. Naime, svom sinu dala je ime Bloom. Bloom označava zdravlje, energiju, zlatno srce.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli majasuput (@majasuput)

Influenserica Ella Dvornik, kćerka Dine Dvornika, kćerkama je dala nesvakidašnja imena. Starijoj kćerki dali su ime Balie Dee, a inspirisali su se otokom Bali u Indoneziji, što u hinduizmu znači vojnik.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ella Dvornik-Pearce (@elladvornik)

U čast svom preminulom ocu, na ime Balie dodala je Dee u čast oca Dine i Charlesove majke Deirde. Mlađa kćerka dobila je ime Lumi Wren, za koje je porijeklo imena i dalje misteriozno.

(S.B.)

Pročitajte još