Prepoznajete li je: Važila je za jednu od najuspješnijih manekenki na svijetu

Piše: Azra

 

Kate Moss (49) važila je devedesetih godina za jednu od najuspješnijih manekenki na svijetu. Modni agenti su je otkrili kada je imala samo 14 godina.

Kada je Kejt Kate Moss devedesetih postala jedna od najpoznatijih britanskih manekenki, omiljeno lice Calvin Kleina, ali i ostalih slavnih dizajnera, i sa supermodelima tog vremena, Naomi Campbell, Claudia Schiffer i Cindy Crawford suvereno vladala modnim pistama, nije trebalo dugo da joj slava udari u glavu. Noćni provodi, “podebljani” alkoholom, ali i drogama, narušili su joj imidž, a fotografije, među kojima i ona na kojima ušmrkava kokain, preplavile su medije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @katemossforev

Nakon izvjesnog perioda takav život ostavila je iza sebe, te se okrenula zdravom načinu života.

Moss je bila predstavljena u reklamnim kampanjama za Chanel, Louis Vuitton, Balmain, Versace, Balenciaga, Burberry, Stuart Weitzman, Rag & Bone, Alexander Wang, David Yurman, Givenchy, Roberto Cavalli,  Isabel Marant, Yves Saint Laurent, Dior, Gucci, Dolce & Gabbana, Calvin Klein, Alexander McQueen, Oprema, Rimmel i Bulgari. Bila je na naslovnicama i u modnim izdanjima za većinu časopisa uključujući britanski, američki i francuski Vogue.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli FC🦋 (@frxd1e)

Moss je bila u vezi s glumcem Johnnyjem Deppom između 1994. i 1998., sa kojim ima kćer Lilu Grace Moss-Hack, rođenu 2002.

INSTAGRAM: @katemosstyle

 

Moss se udala za Jamieja Hincea , gitaristu The Killsa , 1. jula 2011. Moss i Hince razišli su se 2015. i razveli su se 2016.  Od tada je u vezi s njemačkim aristokratom i fotografom Nikolaiem von Bismarckom .

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti