Zavirite u raskošni stan Josipa Broza Tita u srcu New Yorka: Nestvarni luksuz koji je želio i Robert De Niro

Piše: Azra

Nekadašnji predsjednik SFRJ Josip Broz Tito je uvijek nepresušna inspiracija i nikad prevaziđena tema.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Josip Broz Tito (@josip.broz_tito)

Brojne luksuzne nekretnine širom svijeta su bile njemu namijenjene, a jedna od njih je u New Yorku sa pogledom na Central park.

Tito je volio luksuz i lagodan život, pa su tako i njegovo društvo činili, između ostalog, i Richard Barton, Liz Tejlor, Sofija Loren, za koju kažu da nije bila ravnodušna na šarm jugoslovenskog predsjednika.

Penthaus na čuvenoj Park aveniji na Menhetnu se sastojao od šest soba i četiri kupatila. Jugoslovenske vlasti su ovaj raskošni stan kupile 1975. godine, a u 418 kvadrata su stale  tri terase i tri kamina, četiri spavaće sobe, a veliko predvorje sa širokim stepeništem se otvara u veliki ugaoni dnevni boravak sa lučnom terasom.

U sklopu penthausa se nalazi i jedna velika dnevna soba sa bibliotekom, a postoje i posebne sobe za sobarice, batlere, vešeraj…

Gornji nivo ima četiri velika master apartmana, od kojih je jedan sa kaminom i dva sa terasom.

Izvor: glossy.espreso.rs

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti