Šerijatski se oženio Zvornički pjevač Muhammed Karaosman

Piše: Azra

Muzičar Muhammed Karaosman (40), publici poznatiji pod pseudonimom Alpaka, već duže od 20 godina živi i radi u Švedskoj, gdje je pokrenuo vlastiti biznis, a osim muzike, koja je njegova vječita ljubav, ovaj umjetnik je i barist koji izuzetno uspješno balansira između ovih dviju djelatnosti. U muzici je od svoje jedanaeste godine, završio je muzičku školu, svira bas i električnu gitaru, i nastavio se baviti poslom koji ga je činio sretnim, sarađujući s vrhunskim kompozitorima. No, baš kada je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom, povukao se sa scene, što je mnoge ljubitelje njegove muzike zaprepastilo. Ističe da je, uprkos popularnosti, počeo osjećati prazninu, sve je postalo rutina i izgubilo umjetnički štih, stoga prestaje pjevati, posvećuje se sebi i pronalazi duhovnu notu, koju je bio zapostavio. Rođeni Zvorničanin poslije pauze od 13 godina vratio se na veliku scenu u punom sjaju s novim numerama: „Svoj“ i „Majka Bosna“, koje je radio s Eldinom Huseinbegovićem.

A da se kod Muhammeda ne dešavaju samo lijepe stvari na poslovnom planu, govori nam podatak da mu i u ljubavi “cvjetaju ruže”. Naime, on se oženio prije nekoliko dana a s našim čitateljima je podijelio i nekoliko fotografija sa šerijatskog vjenčanja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti