Brendan Fraser dobio nagradu za najboljeg glumca i rasplakao se na pozornici

Piše: Azra

PRINTSCREEN / Twitter

Sinoć je u Los Angelesu održana dodjela nagrada Critcs’ Choice Awards. Najboljim filmom proglašen je ‘Sve u isto vrijeme’ (Everything Everywhere All At Once), Cate Blanchett dobila je nagradu za najbolju glumicu, a najboljom komedijom proglašen je Nož u leđa: Glass Onion.

Brendan Fraser dobio je nagradu za najboljeg glumca, tako pobijedivši konkurente Austina Butlera, Colina Farrella, Billa Nighyja, Toma Cruisea i Paula Mescala. Fraser je osvojio nagradu za svoju prvu ulogu nakon gotovo deset godina pauze. Glumi u filmu The Whale koji od premijere dobiva niz pozitivnih reakcija i spominje se kao jedan od kandidata za Oscara.

Nakon što je proglašen pobjednikom, Fraser je održao emotivan govor. Zahvalio je reditelju filma Darrenu Aronofskyju i kolegama te se u jednom trenutku rasplakao pred prisutnima.

-Herman Melville je jednom napisao da u Americi postoji samo pet kritičara – ostali spavaju. Ni ja ne znam šta to znači, ali sigurno mi je drago što su se kritičari probudili zbog mene, započeo je svoj govor.

-Ovaj film, The Whale, govori o ljubavi, o iskupljenju. Radi se o pronalaženju svjetla na mračnom mjestu i tako sam sretan što sam radio s ekipom koja je nevjerojatna, dodao je.

-Darrene Aronofsky, bio sam u divljini i vjerojatno sam trebao ostaviti trag od mrvica hljeba, ali ti si me pronašao. I kao i svi najbolji redatelji, samo si mi pokazao kamo da idem da stignem tamo gdje sam trebao biti, poručio je reditelju.

Svoj govor završio je snažnom porukom.

-Ako se ti, poput Charlieja kojeg sam glumio u ovom filmu, na bilo koji način boriš s pretilošću ili se jednostavno osjećaš kao da si u mračnom moru, želim da znaš da možeš imati snage samo stati na noge i otići prema svjetlu. Dobre stvari će se dogoditi, rekao je Fraser.

Kada je otišao s pozornice, rekao je da mu nagrada znači više nego što može opisati riječima.

-Svi smo pristupili ovom djelu kao da je prvi i posljednji put da imamo priliku raditi ovakav posao. Mislim da ovaj film može napraviti mnogo dobroga, rekao je.

Izvor: index.hr

(S.B.)

Pročitajte još