Riječi Edinine kćerke Hane kidaju: Da je normalan zdravstveni sistem ti bi možda danas došla sa osmijehom na licu

Piše: Azra

Poznata novinarka Edina Džemidžić Šukalo preminula je iznenada u 51. godini života u Sarajevu.

Džemidžić Šukalo je bila voditeljica na Kalman Radija, uređivala je portal Estradnjaci.ba, a u karijeri je radila i na TV Alfa. Kolege i publika pamtit će je kao vedru i nasmijanu voditeljicu i pravog profesionalca u svom poslu.

Pored brojnih poznanika i prijatelja, potresan status je objavila i Edinina kćerka Hena Šukalo. Hena Šukalo je inače fudbalerka SFK 2000 Sarajevo, a iz kluba su joj poslali podršku.

-I dok pišem, u meni se miješa hiljadu emocija, od neizmjerne tuge, sreće što si me baš ti rodila, do ljutnje. Mnogi su te poznavali kao ženu dobre duše i velikog srca i bezbroj puta si im pomogla čak kada bi i sama ispaštala zbog toga. Znaju kakav si profesionalac bila, radila svoj posao iz ljubavi i zauvijek će pamtiti tvoj mili glas. Za mene si sve uradila, bila dobra majka i prijateljica, pomogla mi da izrastem u osobu kakva sam danas. Jedino što bih promijenila u vezi sebe je, da sam ti dala sve što zaslužuješ, a zaslužuješ svemir. Ni u kojem trenutku nisam pomislila da bih mogla ostati bez tebe. Zauvijek je otišao dio mene i tu bol niko i nikada neće moći nadoknaditi. Žao mi je što više trenutaka nisam provela s tobom, ali nažalost to sam kasno shvatila.  Ostavila si mi iza sebe bogatstvo, 2 djevojke i čovjeka i ja ti obećavam dat ću sve od sebe čuvajući njih, jer ti si me naučila da budem jaka.  A posto sam takva, učinit ću sve sto mogu i da donesem pravdu, jer da je normalan zdravstveni sistem ti bi možda danas došla sa osmijehom na licu sa svoje emisije. Molim vas, zagrlite i čuvajte svoje roditelje, sestre, braću…  Ne dozvolite da dođete u situaciju da vam je žao što ih niste zagrlili i na lica im izmamili jož jedan osmijeh.  Hvala ti mama i volim te beskrajno! Hvala i dobrim ljudima koji misle na nju, napisala je u emotivnoj objavi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti