Sarajevski muzičar ponosan: Kada te Sejo Sexon spomene u intervjuu za magazin “Azra”

Piše: E.M.

Facebook: Pochko Nechko

Da su neke poznate bh. ličnosti legendarne i da čak s njima “žive” i intervjui koji su svojevremeno tokom karijere dali, dokaz je i Sejo Sexon. Član benda „Zabranjeno pušenje” prije izvjesnog vremena dao je intervju za magazin “Azra” , a njegov kolega i bivši klavijaturista Nedžad Podžić Poćko prisjetio se i podijelio dio intervjua na Facebook-u.

Na pitanje, da li je ikada  karijera išla nauštrb porodičnog života, i obratno i  na koji način se iskupljuje kada zaboravi neke važne datume, Sexon kaže da se uvijek trudi da vrijeme s porodicom i prijateljima provodi kvalitetno.

-A kad je riječ o važnim datumima, nisam s tim baš na „ti”. Pa i za svoj rođendan saznam tako što mi neko čestita, pa shvatim da mi je tog dana rođendan. Ali, ima i gore, jedan moj bivši klavijaturist sjeo bi kod mene; meza, pivo, tri-četiri sata, pa čak i golove Lige šampiona na kraju pogledamo. I onda odjednom skoči i kaže: „O majku mu, pa ja sam zaboravio curu u autu”. I preko vrata. Valjda je ostavi u autu i kaže vraćam se za pet minuta, a on odgledao sav program – govori Sejo misleći na Poćka.

-Sjedimo kod Keke poslije koncerta i kaže mi Sula spomenuo sam te u zadnjem intervjuu.  Rekoh,  nisi garant kako smo čitali knjige…, napisao je Poćko ne krivši uzbuđenje što ga je kolega spomenuo u “Azri”.

Sejo je govorio i o inspiraciji koju mu daje Sarajevo, svojoj zagrebačkoj svakodnevici i drugim brojnim temama, OVDJE čitajte cijeli intervju.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti