Mahir Mulalić o nominaciji za MAC nagradu i ljubavnom životu: Može me osvojiti žena koja želi biti svoja!

Piše: E.M.

Pobjeda u „Zvezdama Granda“ bila je Mahiru Mulaliću samo ulaznica u estradni svijet. Ovaj talentirani Gračanlija svu raskoš svog talenta pokazao je na svom prvjencu „Đerdan“ o čijem uspjehu govori i to da je ove godine nominiran za MAC priznanje u kategoriji za najbolju narodnu pjesmu, a ceremonija će biti održana 25. januara u Beogradu. Bio je ovo povod da se s Mahirom osvrnemo na njegov put dovde.

Koliko Vam znači ova nominacija i kakva su očekivanja?

– Mnogo mi imponuje. Nisam očekivao da će narod baš ovoliko da glasa za moju pjesmu. To znači da smo uradili jednu pjesmu koja ostaje za sva vremena i smatram da je to najbitnije.

 S obzirom na to da je „Đerdan“radio sjajni Bane Opačić, kakva je bila ta saradnja? Jeste li odmah znali da je to prava pjesma za Vas?

– Nije bilo sumnje da će ta pjesma biti moja. Raditi s Banetom je zaista veliko zadovoljstvo!

 I pjesma „Daće Bog“ je prošla dobro kod publike. Možemo li uskoro očekivati nešto novo?

– Već je prošlo pola godina od moje posljednje pjesme i nadam se da ću vam uskoro predstaviti novi projekt.

Kada se sada osvrnete iza sebe, koliko su Vam „Zvezde Granda“ promijenile život?

– Mnogo toga se promijenilo. Više se radi na sebi, mnogo sam odvojen od porodice, i što je najbitnije od svega, uživam u procesu.

 Čujete li se s Marijom Šerifović, Vašom mentoricom iz takmičenja? Imate li njenu podršku i dalje?

– Nismo u stalnom kontaktu, ali čujemo se povremeno.

U čemu je tajna tog bosanskog talenta za muziku?

– Na to pitanje ni nauka nije dala odgovor. Možda je to do neke nadmorske visine, zraka, vode…

 Čijoj karijeri se divite?

– Ni na koga ne gledam u ovom životu s divljenjem, ali imam mnogo uzora, što domaćih, što stranih, tako da mi je teško odlučiti se ko je najviše utjecao na moj dosadašnji muzički ukus.

 Povezivali su Vas s mnogim mlađim kolegicama. Smetaju li Vam takvi medijski napisi?

– Ne smetaju, jer se ne osvrćem toliko na naslove. Uvijek će se pisati o meni, da li to bile laži ili istine, tako da radim svoj posao što je moguće bolje i rijetko me šta može izbaciti iz šina.

 Kakva žena može osvojiti Mahira Mulalića?

– Ona koja želi raditi na sebi i koja želi biti svoja!

Smijemo li znati šta ste poželjeli u novogodišnjoj noći i radite li već na tome da to i ostvarite? Kakav je plan za ovu godinu?

– Poželio sam da u ovoj godini svi kolektivno imamo više empatije jedni prema drugima, da smo strpljivi, da smo zdravi i da nam se ostvare mnoge želje, kako na poslovnom, tako i ljubavnom planu. Moj plan je da do kraja godine predstavim svoje dvije nove pjesme, tako da, vjerujem u to.

Šta najviše volite u rodnoj Gračanici?

– Porodicu, kuću i prijatelje!

 

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti