Tifu je Ljiljanina bolest zauvijek promijenila: Ovako izgledaju njegova supruga i kćerka

Piše: Azra

Nakon što je izrazila želju da se bavi muzikom i pokazala da u tim vodama vrlo vješto pliva kćerka Mladena Vojičića Tife postala je tema interesovanja medija i javnosti. Sara Vojičić, doduše, ne bavi se rokenrolom kao njen poznati otac, preferira metal zvuk, ali je u toj sferi vrlo cijenjena, a mnogi su primijetili i da je izrasla u pravu ljepoticu.

Svega nekoliko intervjua od početka karijere kćerka Mladena Vojičića Tife dala je za štampu i tada je istakla u kolikoj mjeri joj je tata pomogao da se izdigne iz anonimnosti i postane muzičarka čijim nastupima se publika raduje.

– Nikad nisam htjela da oca pretjerano uplićem u svoju muzičku karijeru, da se eksponiram preko njegovog imena. Rekao mi je da je uvijek tu za sve što mi treba, ali da treba da se izborim sama. Slažem se s tim, mada u posljednje vrijeme često sjednemo uvečer, popričamo o tome šta smo radili, dokle smo stigli i imam njegovu podršku. Sve što snimim, pustim njemu da čuje, jer mi najviše znače njegov i mamin komentar. Na njihovim licima odmah vidim valja li ili ne ono što uradim- rekla je ona jednom prilikom pa dodala da od prvog trena prati očev savjet, a to je da sve što radi radi srcem..

– Ako se bavite muzikom, radite to iz srca ili nemojte raditi nikako. Uvijek mi to govori. Drugi savjet je da se od ovakve muzike teško može živjeti u našoj zemlji i uvijek me savjetuje da pokušavam da se bavim sa što više stvari koje bih mogla iskoristiti, jer nikad ne znam šta će me u životu čekati. Slažem se s tim. Dosta sam slična ocu, jer sam veliki emotivac, razumijemo se, na istim smo talasnim dužinama.

Po ljepoti Sara je ipak sličnija majci Liljani Matić Vojičić koja za sebe tvrdi da je po vokaciji vječiti student jer je često mijenjala fakultete. Jedno vrijeme bila je čak i student Filozofskog fakulteta, na odsjeku Slavistika ali je bolest uticala na to da profesionalno usmjerenje promijeni. Budući da zvanična medicina nije imala adekvatno rješenje za njen problem, odlučila je da se prepusti alternativnim lijekovima. Na tom putu stigla je do homeopatije.

– Kroz homeopatiju sam otkrila jedan čarobni svijet, prije svega kroz pristup čovjeku i njegovoj bolesti, kakvog sam u svom srcu oduvijek osjećala ispravnim i prije svega ljudskim – rekla je davno ona.

Izvor: story.rs

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti