Lepa Brena potresena smrću Saše Petrovića: Sjećat ću se njegove ljudske topline i senzibilnosti

Piše: Azra

Lepa Brena je potresena iznenadni odlazak glumca Saše Petrovića, koji je jučer preminuo u 62. godini.

U regionu Saša je najpoznatiji po ulozi Čakija u filmovima o Lepoj Breni iz 1987. i 1989., prvom i drugom dijelu “Hajde da se volimo”.

Lepa Brena za srbijanske medije prisjetila se bh. glumca i otkrila po čemu će ga pamtiti.

– Teško je opisati tugu riječima. Napustio nas je prerano. Ostat će mi u sjećanju njegova ljudska toplina i senzibilnost koju je nosio u svojoj duši. Nadam se da je sada u boljem društvu i okružen velikanima kojima i pripada. Neka mu je vječna slava, kazala je.

Pored Lepe Brene, od legendarnog bh. glumca oprostile su se brojne kolege i prijatelji, između ostalih, Emir Hadžihafizbegović, Branko Đurić Đuro, Jasna Beri i mnogi drugi.

Legendarni bh. glumac Saša Petrović preminuo je jučer u 61. godini života. Saša je ostvario brojna sjajna glumačka ostvarenja među kojima su kultna predstava “Audicija”, zatim filmovi “Kuduz”, “Ničija zemlja”, “Nafaka”, “Hajde da se volimo”, “Ovo malo duše”, kao i seriji “Lud, zbunjen, normalan”. Za ulogu u filmu Srđana Vuletića “Teško je biti fin”, dobio je “Srce Sarajeva” za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.

 

(E.T.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti