Shakira je prije Piquea voljela sina predsjednika Argentine: Proveli 11 godina zajedno, a onda je on tužio za 250 miliona dolara

Piše: L. K. P.

Kolumbijska zvijezda Shakira je u centru pažnje svih svjetskih medija zbog raskida sa fudbalerom Gerardom Piqueom, a iza sebe ima još jednu propalu dugogodišnju vezu.

Shakira i Pique su ljetos stavili tačku na vezu koja je trajala 12 godina i tokom koje su dobili dva sina. Iako se isprva činilo da će se rastati na miran način, to se nije desilo.

Ubrzo se saznalo da je Pique kolumbijsku zvijezdu varao sa izvesnom Klarom, sa kojom je sada u zvaničnoj vezi. Klaru je dovodio u porodični dom, što je posebno naljutilo kako Shakiru tako i njene brojne obožavaoce.

Shakira i Pique su godinama privlačili pažnju zbog naizgled skladne i mirne veze, koju iz nekog razloga nisu željeli da krunišu brakom. To se ispostavilo kao dobar potez jer ljubav nije potrajala.

Da Shakira ne prolazi prvi put kroz vrlo javan i buran raskid pokazuje primjer od prije 12 godina. Naime, pjevačica je tada raskinula sa Antoniom de la Ruom, sinom argentinskog predsjednika Fernanda de la Rue, sa kojim se zabavljala 11 godina.

Njih dvoje su u vezu uplovili 2000. godine, kada je Shakira bila na pragu izgradnje svoje američke karijere. Do tada je već bila poznata u rodnoj Kolumbiji jer je prvi studijski album izdala sa samo 14 godina.

Njih dvoje su imali relativno mirnu vezu, bez skandala, a pisalo se da će sigurno stati na „ludi kamen“. Shakira je 2009. godine rekla da se već osjeća kao da je u braku sa Antoniom i da im nije potreban papir kako bi učvrstili odnos.

Ipak, samo godinu kasnije oboje su izdali zvanično saopćenje u kojem su otkrili da se rastaju. U saopćenju su napisali da je rastanak „privremen“ i da će de la Rua nastaviti da se brine o pjevačicinim finansijama. I baš tu je nastao problem.

Naime, iako je raskid opisan kao privremen, njihova veza se nikada nije obnovila, a Antonio je Shakiru ubrzo tužio i zatražio nevjerovatnih 250 miliona dolara. Razlog? Pjevačica je „iznenada“ raskinula poslovni ugovor koji je imala sa njim, te se sin nekadašnjeg predsjednika Argentine i advokat osjetio kao da mu bivša partnerica nešto duguje.

Dvije godine kasnije ova tužba je odbijena na sudu.

Inače, Antonijev otac Fernando de la Rua je na poziciji predsjednika Argentine bio relativno kratko – od decembra 1999. do decembra 2001. godine, kada je podnio zvaničnu ostavku u jeku ekonomske krize, odnosno protesta koji su nastali kao odgovor na istu.

Fernando se nakon toga povukao iz politike, ali se do kraja života 2019. godine borio sa brojnim sudskim procesima.

Dio Shakirinih obožavatelja bio je sretan zbog prekida jer su Antonija smatrali parazitom, no pjevačica se našla i pod paljbom dijela javnosti koji je smatrao kako je bivšeg dečka varala s Gerardom, kojeg je upoznala dva mjeseca prije službenog prekida s Antonijem.

Ipak, kako svaka priča ima dvije strane, tako ima i nova. Naime, neko se vrijeme šuškalo i kako se advokat znao zabavljati s raznim ženama, a navodno je jednu aferu paralelno održavao čak šest godina, no konkretni dokazi ne postoje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonio De la Rua (@antdelarua)

Od 2012. godine Antonio je u vezi s Danielom Ramos te s njom ima dvoje djece. Daniela je kolumbijska modna dizajnerica, model te Miss Kolumbije 2009. godine. Na svjetskom izboru završila je na visokom šestom mjestu, a od svog životnog partnera mlađa je 14 godina.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti