Bila je žrtva nasilja i pobjegla je iz bijede, danas je uspješna žena i slavi 69. rođendan

Piše: Azra

INSTAGRAM: @oprah

Oprah Winfrey je redovno na listama najutjecajnijih ljudi svijeta i njeno bogatstvo iznosi 2,5 milijarde dolara. Danas je ona uspješna žena koja je napunila 69 godina. Ipak, njen život nije oduvijek bio tako lijep, a nekoliko puta je naglasila da je sve što je preživjela zaslužno za njen današnji uspjeh.

Rođena je 1954. u trošnoj kući, kao vanbračno dijete siromašne, nezaposlene tinejdžerke u gradiću Kosciusko u Misisipiju. Njena baba-tetka Ida predložila je da dijete nazovu Orpa, po malo poznatom liku iz Biblije, ali babica koja je porodila njenu majku je pogrešno zapisala ime pa je u krštenicu upisano – Oprah.

Kao mala je živjela sa bakom, a već tada je njen život postao težak.

U jednom trenutku Oprah se preselila kod majke jer se ona ponovo udala i dobila još dvoje djece. Međutim, njoj se život sa njima nije dopao, pa je počela da živi sa ocem. Tada je njen život postao pakao.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oprah (@oprah)

Stric ju je godinama seksualno zlostavljao. Sve je krenulo kada je imala devet godina i stravično nasilje je trajalo 13 godina. Zbog traume koju je doživjela riješila je da nikada neće biti majka. U 14. godini je zatrudnila, trudnoća je bila posljedica silovanja. Kako bi prekinula drugo stanje, Oprah je navodno pila deterdžent.

Porodila se prije vremena, a sinu je dala ime Kenan. Nažalost, beba je preminula.

Jedina dobra strana njenog djetinjstva bilo je to što joj je otac plaćao školovanje. Učestvovala je na raznim takmičenjima u besjedništvu, a onda dobila stipendiju na Tenesi univerzitetu na kojem je studirala komunikacije. Prije velikog uspjeha na televiziji, Oprah je imala zapaženu ulogu u filmu “Boja purpura”  1985. godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oprah (@oprah)

Ipak, ona je odustala od fakulteta i počela da radi u medijima, prvo kao reporterka, a kasnije i kao voditeljka.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti