Enis Bešlagić na meti kritika zbog poruke o Petroviću: Ucjenjivali su ga, jedva je živio

Piše: Azra

INSTAGRAM: @beslagicenis_jedini_pravi

Tužna vijest o smrti bh. glumca Aleksandra Saše Petrovića potresla je cijeli region. Izgubio je bitku s bolešću u 62. godini života. Posljednjih mjeseci potpuno se bio povukao iz javnosti. Vijest o smrti glumca potvrdio je na društvenim mrežama bh. režiser Srđan Vuletić.

Mnogobrojne kolege i prijatelji oprostili su se od Saše, te su brojne objave natjerale suze na oči. Poznati bh. glumac, Enis Bešlagić, oprostio se od svog kolege uz poruku koja je dobila veliku broj kritika.

–  Skoro smo se sreli i pričao si mi koliko te “cijene” ovdje… Odmori od nekih lažnih kolega, prijatelja i dušebrižnih producenata, koji su umanjivali tvoju vrijednost i na kapaljku ti davali mizerne honorare, jer oni “znaju” koliko tebi treba i koliko ti zaslužuješ, a bio si glumčina. Putuj dušo i tvojoj porodici mir želim – poručio je Bešlagić na Instagramu.

Iskreno i bez dlake na jeziku napisao je glumac, te je u komentarima počela rasprava oko oproštajne poruke.

– Mora li se u negativnom kontektstu oprostiti od ovakvog čovjeka, pa i glumca na kraju? Ja vas Enise mnogo cijenim, ali zasipate nas nekim citatima, mudrolijama, a i samo ste takvi. Svako dobro – napisao je jedan od pratitelja u komentaru Bešlagićeve objave.

Enis je pratitelju odmah odgovorio.

– Čovjeka su ucjenjivali stalno za lovu i igrao je da preživi… Nije snimao dugo ništa i jedva je živio. Sada su se našli svi kao žao im ga je, a kada smo se sreli zadnji put pričali smo o ovome što sam napisao i to je njegova zadnja poruka licemjerima. A ako ćemo samo pod tepih stavljati stvari onda imate druge ljude bez stava, pa njih pratite. Licemjerstvo je fuj, odgovorio je Bešlagić.

(S.B.)

Pročitajte još