Srđan Vuletić: U zadnjih 10 godina Sašu Petrovića gotovo niko nije pitao “Kako si?”

Piše: Azra

 

INSTAGRAM: @srdanvuletic

Bosanskohercegovački reditelj Srđan Vuletić na Facebooku se prisjetio glumca Saše Petrovića koji je preminuo ove sedmice.

-Saša je bio divan čovjek i sjajan glumac. Ono što ga je odvajalo od ostalih glumaca je ta ljudska toplina. Mnogi glumci imaju tehniku, vještinu, intelekt, ali nemaju nešto što je ključno za ovaj posao – ljudsku toplinu. Volio je ljude, bio je istinski ljubopitljiv i njegov osmijeh nije bio lažan.

-Kada bi te pitao ‘Kako si?’ ili ‘Šta ima?’ on je iskreno želio da čuje od vas kako ste i šta ima u vašem životu. Njega u zadnjih deset godina to gotovo niko nije pitao. Dragi Saša, ovako nasmijan i sa zaigranim, vragolastim očima ćeš mi ostati u sjećanju. Možda da si bobu nasmijaniji to bi bio više ti. PS. O sarajevskoj kulturnoj halaši koja ti (neiskrenu) pažnju može iskazati samo kad umreš, nekom drugom prilikom, objavio je Srđan.

Podsjećamo, glumac Aleksandar Saša Petrović izgubio je bitku s bolešću u 62. godini života. Posljednjih mjeseci potpuno se bio povukao iz javnosti. Brojne kolege i prijatelji oprostili su se od poznatog glumca.

(S.B.)

Pročitajte još