Shakira je prije Piquea bila u vezi s advokatom koji ju je tužio za 250 miliona dolara

Piše: Azra

Nakon što se prije nekoliko mjeseci saznalo da je Gerard Pique varao Shakiru s kojom je bio u vezi 12 godina i s kojim ima dva sina, nogometaš je preko noći, ako je suditi po komentarima na internetu, postao trenutno jedna od najomraženijih osoba na svijetu. Zbog ove situacije, mnogi su se prisjetili Shakirinog dečka s kojim je bila prije Piquea, a ni ta 10-godišnja veza nije završila najbolje za pjevačicu.

 

Naime, posljednja veza koju je imala prije Piquea bila je s advokatom Antoniom de la Ruom, sinom bivšeg argentinskog predsjednika Fernanda de la Rue. Par se upoznao početkom 2000. godine kad je on radio na izbornoj kampanji svog oca, a ona promovirala svoj novi album i pripremala se za svjetsku turneju.

Shakira je krajem 2009. u intervjuu za Rolling Stone otvoreno rekla da je spremna skrasiti se s njim, no do toga nije nikada došlo. Početkom 2011. Shakira je na svojoj službenoj web stranici objavila vijest da su prekinuli.

 

-U augustu 2010. smo zajedno odlučili da uzmemo pauzu od naše romantične veze. Cijelo ovo vrijeme smo nastavili raditi zajedno, ostali bliski i sačuvali detalje u apsolutnoj privatnosti, sve dosad. Ovaj smo period razdvajanja shvatili kao privremen i kao vrijeme za individualni rast te nastavljamo biti partneri u poslu i profesionalnom životu, napisala je u objavi.

Shakira je samo nekoliko mjeseci kasnije upoznala Gerarda Piquea u kojeg se zaljubila, a čini se da ni ljubav ni poštovanje Antonia nisu spriječili u tome da se s pjevačicom obračuna na sudu. U septembru 2012. godine, kad je Shakira već bila u sretnoj vezi s Piqueom, protiv nje je podnio tužbu vrijednu 250 miliona dolara.

U tužbi je naveo da je zbog Shakire napustio svoju karijeru publicista kako bi bio njen menadžer te je za posao koji je obavljao tražio novčanu kompenzaciju u iznosu od 18 posto njenog profita. Tužbu je u augustu 2013. odbacio Vrhovni sud u Los Angelesu.

Izvor: index.hr 

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti