Amy Winehouse: Kroz toksičnu vezu, teške droge, ravno u smrt

Piše: Azra

Popularna pjevačica, savršenih vokalnih sposobnosti, Amy Winehouse, imala je samo 27 godina kada se njen život tragično ugasio.Amy Winehouse je tragično preminula 23. jula 2011. uslijed trovanja alkoholom. Iza sebe nije ostavila oporuku, te je njeno bogatstvo od 5,3 miliona dolara pripalo roditeljima. Njen bivši suprug, iako je pokušao sudskim putem, od navedenog bogatsva ništa nije dobio. Da li je on jedan od uzročnika tragične smrti pjevačice?

Instagram

 

Amy Winehouse i Blake Fielder-Civil upoznali su se u jednom londonskom ugostiteljskom objektu, te tada započinje njihova turbulentna priča. Amy je tetovirala njegovo ime na prsima, a on je njezino ispod uha. Sve se činilo savršeno, dok Blake nije nakon šest mjeseci raskinuo vezu i vratio se svojoj bivšoj curi.

Već tada pjevačica doživljava duboku depresiju, počela je konzumirati alkohol u velikim količinama, te su joj menadžeri predlagali da ide na rehabilitaciju. S obzirom da je bila mnogo zaljubljena u Blake, teško se nosila sa situacijom i već tada je počela tonuti ka dnu.

Pinterest (chaotic_flame_)

Početkom 2007. godine, bivša ljubav, Blake se vraća u njen život. Ovoga puta njihova je veza bila još toksičnija nego prije. Blake je Amy uveo u svijet teških droga, dok je ona do tada konzumirala jedino marihuanu.

Par se sve više svađao, a brzo su postali poznati po svađama u javnosti i nasilnom ponašanju. Zaruke su objavili 2007. godine, a u maju su šokirali svoje porodice i fanove cijelog svijeta nakon što su pobjegli u Miami, gdje su se vjenčali a da to nisu nikome rekli.

Pinterest (Ruthasis)

Službeno su se razveli 2009. godine, a Winehouse je nakon razvoda nastavila borbu sa drogama i alkoholom, a turneja u sklopu koje je nastupila u Beogradu, otkazana je zbog njenog teškog stanja. Bio je to njen posljednji koncert, a mjesec dana kasnije, nažalost, pronašli su je mrtvu u njenom stanu.

 

(E.T.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti