Nakon modnog skandala koji je uzdrmao svijet, Balenciaga zakazala svoju reviju

Piše: Azra

Balenciaga će se pojaviti na Sedmici mode u Parizu, 5. marta, uprkos spekulacijama da će brend odustati od revije nakon nedavnog skandala u reklamnoj kampanji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BROKEN GALERIÉ (@brokengalerie)

Modni insajder objavio je vijest postavljajući datum i vrijeme Balenciagine revije za jesen/zimu 2023 — 5. marta u 11:30 po pariškom vremenu. Saba Bakhia koji stoji iza naloga koji je na kraju počeo da radi sa Balenciagom, također je objavio post o predstojećoj reviji. Međutim, sama modna kuća tek treba da potvrdi tačan datum i vrijeme.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dedicated to Balenciaga by Demna (@demnagram)

Da podsjetimo, prošlog novembra, Balenciaga je objavila prazničnu kampanju koja prikazuje djecu pored torbica u obliku plišanog medvjeda obučenih u kožne kaiševe i pojaseve koje su neki percipirali kao BDSM opremu. Kritičari su osudili ovaj brend zbog iskorištavanja maloljetnika.

Izvor: harperbazaar.rs

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti