Daniel Popović otkrio ko je Džuli iz hit pjesme s Eurosonga

Piše: L. K. P.

Daniel Popović na Eurosongu 1983. godine u Münchenu predstavljao je Jugoslaviju s pjesmom Džuli. Osvojio je visoko četvrto mjesto i pjesma je postala hit. Tekst je napisao Mario Mihaljević, a ime Džuli bila je Danielova ideja. Sada je otkrio da je riječ o stvarnoj osobi.

Otkrio kome je posvećena pjesma. Tako je zvao svoju prvu ljubav koja je iz Njemačke s roditeljima došla na more.

– Angela je bila prava osoba kojoj je namijenjena ta pjesma kao iskustvo. Angela Basevral, otkrio je Daniel u IN magazinu.

U razgovoru se prisjetio i eurovizijskog nastupa.

– Prije izlaska na scenu, scena se jako brzo mijenjala. I onda su prije mene izgurali neki klavir. Kad sam se ja provlačio kraj tog klavira, zapeo mi je remen od te plave jakne, ali sam se ja uhvatio za onu kuglu od tog klavira i nekako se odbacio preko toga.

Ispod je bilo maltene četiri metra, ja bi se raspao dolje kao lubenica da sam pao. Tako da sam pod tim stresom morao pjevati, pa neko kaže, vidi ga stoji kao drvena Marija, bio sam sretan da sam živ uopšte, ispričao je.

Pjesma ga proslavila po Europi. Džuli je prepjevana na mnoge svjetske jezike.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti