Mračna strana naizgled luksuznog života: Paris Hilton se likom “glupe plavuše” štitila od traume iz mladosti

Piše: Azra

Foto: Shutterstock, Amazon, WireImage, Just Jared, Instagram @parishilton

Paris Hilton (41) šokirala je obožavatelje kada je 24. januara objavila da su ona i njen suprug Carter Reum postali roditelji, jer o tome nikada ranije nisu govorili. Novopečeni supružnici dijete su dobili uz pomoć surogat majke, a Paris je sretnu vijest objavila na društvenim mrežama, podijelivši s pratiteljima fotografiju na kojoj drži ruku bebe.

– Već si toliko voljen da je to nemoguće opisati – napisala je. Par još nije otkrio ime bebe, a u intervjuu za „People“ Paris je rekla da je to uvijek željela.

– Biti majka je oduvijek bio moj san. Sretna sam što smo Carter i ja pronašli jedno drugo. Uzbuđeni smo što ćemo nastaviti graditi porodicu zajedno. Srca će nam puknuti od ljubavi prema našem malom dječaku.

Bogatu trendsetericu koja je kroz svoj medijski angažman stekla epitet „glupe plavuše“ i za koju su mnogi vjerovali da je samo žena koja promovira luksuz, daleko od ovakvog imidža koji je stekla pred kamerama, život nije mazio pa nije ni čudno što se toliko raduje novom životnom poglavlju.

Razmažena bogatašica

Rođena je i odgajana u bogatoj porodici Richarda i Katie Hilton, a njen pradjed bio je poznati hotelijer. Hiltonova je prvi put privukla pažnju tabloida kasnih 1990-ih, kada se pojavila na društvenoj sceni New Yorka i upustila se u manekenstvo sa 19 godina. Nakon što je poznati fotograf David LaChapelle fotografirao nju i sestru Nicky za „Vanity Fair“, 2001. godine proglašena je “vodećom djevojkom u New Yorku”. Reality televizijska serija „The Simple Life“, koja je prikazivana na FOX-u od 2003. do 2007., u kojoj je sa svojom prijateljicom Nicole Richie živjela mjesec u ruralnoj zajednici, a koja je rušila rekorde gledanosti, te snimka seksa s tadašnjim dečko Rickom Salomonom koju je on pustio u javnost, katapultirali su je u sami vrh šoubiznisa.

Često je bila na meti kritičara kao ime koje je poznato, ne kroz talent ili rad, već kroz naslijeđeno bogatstvo i skandalozan način života pa je tako stekla i epitet „razmažene boagatašice“. Ipak, Hilton je svoju medijsku slavu pretočila u brojne poslovne poduhvate. Okušala se i u muzici i glumi, pod svojom kompanijom proizvodila je sadržaje za elektronske medije, lansirala različite linije proizvoda i otvorila lanac samobrendiranih butika širom svijeta, kao i urbani klub na plaži na Filipinima.

 Žrtva zlostavljanja

U dokumentarcu “This is Paris”. koji je ugledao svjetlost dana 2020., nakon skoro dvije decenije skrivanja riješila je da javnosti pokaže svoje pravo lice.

– Veoma se ponosim svim što sam postigla i osjećam da je toliko zabluda u vezi sa mnom. Željela sam da pokažem ljudima ko sam, zapravo, bila i ko jesam – rekla je.

Prije svega, publika je prvi put  čula njen stvarni glas, daleko dublji od piskavog i dječijeg kakvim je uglavnom govorila. Ono što je izazvalo najviše pažnje jeste priznanje o traumatičnom periodu koji je preživjela u tinejdžerskom dobu. Naime, priznala je da je bila zlostavljana te da se od toga sve do danas nije oporavila. Kako je rekla, njeni roditelji nisu uspijevali da izađu na kraj s njom dok je bila tinejdžerka, pa su je poslali u školu za prevaspitanje i promjenu ponašanja u Juti u kojoj uopće nije imala kontakt sa stvarnim svijetom. Davali su joj tablete za smirenje, bacali je u samicu, a privatnost nije imala ni tokom tuširanja, jer su ih nadgledali. Tvrdi kako su ih konstatno ponižavali i mučili.

– Bila sam dijete, a bacali su me u samicu, tukli, ponižavali i gledali golu. Dobijam brojne mejlove od ljudi koji su bili u istoj školi i preživjeli isto što i ja. Pišu mi da sam hrabra što sam ovo ispričala. Nikada to nikome nisam rekla, jer sam bila toliko istraumirana da nisam htjela to ni da spominjem – podijelila je bolno iskustvo.

Paris je priznala i da je lik “glupe plavuše” stvorila kako bi na neki način zaštitila svoju psihu od traume nakon tog iskustva, te kako bi se nosila sa surovim svijetom šoubiznisa.

Tri propale vjeridbe

U dokumentracu se osvrnula i na snimku seksa koji je u javnost plasirao njen, tada 13 godina stariji, dečko Rick Salomon. Ispričala je kako je imala samo 18 godina kada je pristala da je snima te kako je bila sigurna da to niko neće vidjeti. Svi drugi bili su uvjereni da je to unaprijed smišljen potez jer su smatrali da je bila spremna na sve zbog slave. Zbog toga je, kako kaže, godinama bila sama i izbjegavala da oformi ozbiljnu vezu, jer se plašila muškaraca. Kazala je i da su se njeni partneri uvijek osjećali podređeno, jer su bili manje bogati, uspješni i poznati te da je zbog to trpila psihički i fizički. Čak tri puta je bila vjerena, a sreću je konačno našla pored biznismena Cartera Reume kojem je izgovorila sudbonosno „da“ 2021. u Los Angelesu, a sada je njihov brak upotpunila i beba.

Prijateljstvo s Kim Kardashian

Kim i Paris se poznaju od djetinjstva. Kim nije oduvijek bila poznata već je prvo radila kao organizator ormara kod Paris Hilton, a kada se Paris posvađala s tadašnjom najboljom drugaricom Nicol Richie, Kim je zauzela njeno mjesto. Godine 2008., posvađale su se, a Paris je u jednom intervjuu rekla da Kimina zadnjica izgleda kao kanta za smeće, za šta joj se poslije izvinila.

– Zapravo, ne razgovaramo. Kao što uvijek kažem, svi uđu u vaš život iz nekog razloga. A, ona je bila dugo u mom životu. Postoji trenutak kada se samo razdvojite od svojih prijatelja i shvatite da niste toliko slični kao što ste mislili. I, nikada je nigdje ne sretnem. Zar to nije baš čudno? – izjavila je Kim svojevremeno.

Godine 2014., uslikane su ponovo zajedno na Ibizi na rođendanu jednog poznatog italijanskog dizajnera gdje su se zvanično pomirile. Jedna drugu su od tada nastavile posjećivati za praznike, a Kim je prisustvovala vjenčanju Paris i Cartera.

 

(E.T.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti