Jedna od najduhovitijih žena među slavnima: Tijana Dapčević slavi 47. rođendan

Piše: Azra

INSTAGRAM: @tijana.dapcevic

Tijana Dapčević Todevska jedna je od najprepoznatljivijih umjetnica na našim prostorima. Proslavljena muzičarka, ali i glumica, svoju karijeru je izgradila isključivo uz pomoć talenta, unikatnosti i šarma. Važi za jednu od najduhovitijih žena među slavnima i budite sigurni da uz nju zabava neće izostati. Iza sebe je ostavila neizbrisiv muzički, glumački i umjetnički trag.

Rođena je u Makedoniji 1976. godine. Svoju ljubavnu sreću pronašla je sa suprugom Milanom Dapčevićem, a s njim ima sina Vuka, na kojeg je jako ponosna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tijana Dapčević (@tijana.dapcevic)

Jedna od njenih hit pjesama je “Sve je isto, samo njega nema” , “on” je bivši predsjednik Jugoslavije Josip Broz Tito . Pobijedila je na Festivalu Sunčane skale u Herceg Novom 2002. godine sa pjesmom “Negativ’’.

Dana 28. avgusta 2013. godine, Tijana Dapčević je izabrana od strane Makedonske radio televizije da predstavlja Makedoniju na takmičenju za pjesmu Evrovizije 2014. u Danskoj. Dapčević se takmičila u drugom polufinalu takmičenja 8. maja 2014. godine sa pjesmom ” Do neba “.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tijana Dapčević (@tijana.dapcevic)

U jednom od intervjua za magazine ‘’Azra’’, otkrila je da li oduvijek znala da će muzika biti njen životni put.

-Volim kazati da sam muziku slušala još u maminom stomaku, jer je moja majka bila prvakinja Makedonske opere, dok je otac bio profesor na Muzičkoj akademiji, tako da je bilo sasvim logično i prirodno da ćemo i Tamara i ja odrastati uz najdivniju muziku na svijetu i ne bih mogla ni da zamislim da je drugačije, jer je za mene muzika lijek za sve, i to ne kažem onako, kao kliše, nego stvarno kad god imam loš dan ili sam tužna, ja pustim klasičnu muziku, jer me ona najbrže oporavi i “resetuje”.

(S.B.)

Pročitajte još