Stilske lekcije legendarne Dolly Parton

Piše: Azra

Dolly Rebecca Parton je američka pjevačica i tekstopisac, glumica, filantrop i poslovna žena, poznata prvenstveno po svojoj desetljećima dugoj karijeri u country muzici. Nakon što je postigla uspjeh kao tekstopisac za druge, Parton je debitirala na albumu 1967. s „Hello, I’m Dolly“, što je dovelo do uspjeha tokom ostatka 1960-ih (i kao solo umjetnica i s nizom albuma u duetu s Porterom Wagonerom), prije nego što je njena prodaja i vrhunac na top ljestvicama nastupio tokom 1970-ih i nastavio se u 1980-im.

S karijerom koja traje duže od pedeset godina, Parton je opisana kao “legenda country muzike” i prodala je više od 100 miliona ploča diljem svijeta, što je čini jednom od najprodavanijih izvođačica svih vremena. Muzika Partonove uključuje zlatne, platinaste i multi-platinaste nagrade s certifikatom Udruge diskografske industrije Amerike. No, ovog puta fokusirali smo se na njene odjevne kombinacije.

Izrađeno po mjeri

Iako možda ne radimo u uredu, ne možemo poreći ljepotu svevremenskog odijela u kojem je Dooly pozirala nakon svoje hit pjesme „9-5“. Odijelo po mjeri uvijek je pun pogodak da izgledate besprijekorno dobro.

Savjet: Razbijte monotoniju looka kombinacijama pruga, tačkica i drugih uzoraka.

Kratka verzija

Naravno, postoji mnogo načina za nošenje odijela, a ovaj oštar kroj koji se sastoji od ukrašenog sakoa i usklađenih hlača do koljena je novi pogled na tradicionalni izgled.

Savjet: Iznenadite kraćom dužinom hlača pri odabiru odijela – od onih koje sežu do gležnjeva.

Traper haljina

Dolly voli traper uzorak, kao i svi mi – ali to ne znači da njen faktor glamura pada u vodu. Uvijek ima mjesta za malo blještavila, barem u Dollynom slučaju.

Savjet: Podignite jednostavnu traper košulju s nekoliko istaknutih dodataka kao što su naušnice s prstenom i kaiš s lancem.

Providno s čipkom

Uvijek kršiteljica pravila, odijevanje donjeg rublja ključni je dio repertoara Dollyne garderobe; što više volana i čipke, to bolje.

Savjet: Ako vam je ovo previše, i izlazite iz svoje zone komfora, razmislite o nošenju prozirnog ispod odjevnog predmeta u boji kože.

Priča za naslovnicu

Sjajna jakna vas nikada neće iznevjeriti, a Dolly ima dokaz za ovu teoriju. Od šljokica do cvjetnih motiva i još mnogo toga, ovaj komad garderobe ne mora biti bezobrazan da bi izgledao dotjerano.

Savjet: Vintage trgovine i dućani rabljene robe prekrasan su izvor neobičnih sakoa i jakni, s cijenama koje potiču eksperimentiranje.

Zabava

Haljina na fotografiji koju Dolly nosi je obilježje drugog vremena, ali definitivno je haljina koja potiče na zabavu.

Savjet: Ako pronađete haljinu koja nema tačnu siluetu koju želite, ali posjeduje druge izvrsne kvalitete, odnesite je lokalnom krojaču na dotjerivanje.

Monokromatsko raspoloženje

Monokromatsko odijevanje, odnosno odijevanje jedne boje od glave do pete, ali ne bi li bilo uzbudljivo ići u potpunosti s odjećom koja se igra s više nijansi crvene, plave ili ružičaste? Učinite kao Dolly i pokušajte uskladiti svoju šminku.

Savjet: Nošenje komada u monokromatskoj shemi najefektnije je kada se igrate s proporcijama i oblikom; slojevitost također dodaje šarm.

Kaubojski

Kad Dolly prigrli svoje seoske korijene, ona to zaista radi, navlačeći modne modne dodatke bez kostimiranja. I za to joj zaista skidamo kapu.

Savjet: Razmislite o dodacima s dizajnom, da u nekom slučaju ne biste pretjerali. Šešir je i više nego dovoljan.

Rese

Nijedna country zvijezda koja drži do sebe ne bi se usudila odreći komada s resama kao dijela svoje redovne garderobe. A kad ste Dolly Parton, taj zamah je optočen kristalima.

Savjet: Ako smatrate da su rese zastrašujuće kao dio odjevnog predmeta, pokušajte umjesto toga nositi torbu ili ogrlicu s takvim ukrasom.

Sve u jednom

Poznati po svojoj udobnosti i odsustvu kompliciranja pri odijevanju, kombinezoni su razumljivo glavni dio Dollyne scenske odjeće.

Savjet: Razbijte siluetu kombinezona labavim kaišem, bilo komplementarnim ili kontrastnim u stilu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti