Jedan od najpoželjnijih turskih glumaca otkrio kakve ga žene privlače

Piše: Azra

Can Yaman 32-godišnji glumac, kosovskih korijena, proslavio se ulogama u popularnim turskim sapunicama i postao jedan od najpoželjnijih turskih glumaca.

Photo: Instagram (@canyaman)

Gotovo svakodnevno s fanovima na društvenim mrežama dijeli trenutke iz svog poslovnog i privatnog života, a najviše lajkova dobijaju objave na kojima je oskudno odjeven na opšte oduševljenje ljepšeg spola.

Can Yaman, rođen je u Istanbulu 1989. godine, a korjene vuče s Kosova i iz Sjeverne Makedonije. Završio je jezičku gimnaziju kao najbolji učenik s najvišim ocjenama otkako postoji ta obrazovna ustanova.

Photo: Instagram (@canyaman)

Dio srednje škole proveo je u Americi, a po povratku u Istanbul upisao je pravni fakultet i završio ga 2012. godine. Odmah je počeo da radi u struci, u kompaniji “PricewaterhouseCoopers”, i pisao članke za ekonomsku rubriku u novinama “Dunya”. Tokom godišnjeg odmora prijatelj ga je nagovorio da se prijavi za audiciju za televizijsku seriju i dobio je ulogu. Prvi veliki uspjeh ostvario je u seriji ‘Dolunay’ 2016. godine. Turski mediji pisali su da se često sukobljavao s tri godine starijom glumicom iz serije Selen Sojder i da ju je vrijeđao, zbog čega je završio na sudu i morao da plati novčanu kaznu zbog povrede časti.

Photo: Instagram (@canyaman)

Posljednjih godina živi u Italiji. Osvojio je srce najpoznatije sportske novinarke na svijetu Dilete Leote, ali nakon nekoliko nedjelja njihova veza je pukla. Govoreći o svojoj idealnoj ženi, rekao je da one koje se ponašaju kao muškaraci ili one koje su previše glasne nikada neće privući njegovu pažnju, a ne privlače ga ni misteriozne žene. Privlače ga one koje su vesele i da mu je jako važna energija koju imaju, uz miris i boju glasa.

Veliki je ljubitelj putovanja, a usrećuje ga istraživanje novih mjesta i država. Izazvao je dosta pažnje u toku posjete Grčkoj, Španiji, Italiji i Srbiji kada je došao da promoviše svoje projekte.

  • Tokom karantina imao sam vremena da naučim da sviram bubnjeve, ali i da savladam tango. Moja majka drži časove za taj ples pa sam je zamolio da me nauči. Dnevni boravak pretvorili smo u ples za igru i vježbali svaki dan po nekoliko sati. Djevojku nemam jer nemam dovoljno vremena da se nekome potpuno posvetim, izjavio je ranije Jaman.

 

Izvor: kurir.rs

(E.T.M.)

Pročitajte još