Legendarni Gipsy Kings 18. marta u Zetri: Sa ovim koncertom Sarajevo postaje redovna destinacija svjetskih muzičara

Piše: L. K. P.

Zvanična press konferencija povodom koncerta legendarnog sastava Gypsy Kings u Sarajevu, koji će se održati 18. marta u Zetri, odrržana je danas u Sarajevu. Na press konferenciji je organizovano i akreditovanje novinara za koncert, a sudeći po broju prijava vlada zaista veliko medijsko interesovanje za nastup ovog jedinstvenog sastava.

– Sa koncertom Stinga smo otvorili vrata i prekinuli višedecenijsku negativnu tradiciju izostavljanja Sarajeva sa tour lista velikih svjetskih muzičkih imena. Interesovanje ljudi u gradu za velike koncerte je ogromno, i možemo reći da od sada Sarajevo postaje redovna destinacija svjetskih muzičara. Gypsy Kingsima ovo nije prvi put da dolaze u Sarajevo, ali na ovom nastupu devet vrhunskih muzičara će biti predvođeni legendarnim pjevačem Nicolas Reyesom, sa kojim će odsvirati kompletan opus pjesama iz višedecenijske karijere, poručio je Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon.

Milošeski je dodao da je koncert grupe Gypsy King bio potvrđen prije drugog datuma Stinga.

– Nismo željeli to objaviti dok se koncert Stinga ne desi. Pored svih problema, neću odustati od organizacije koncerata u Sarajevu dok me ne najure odavde. Želja mi je da u 2024. uradim jedan veliki koncert na Koševu, koji će okupiti publiku od Sofije do Ljubljane, ali ne mogu još uvijek otkriti ime, dodao je Milošeski.

– Sigurni smo da će koncert Gypsy Kingsa privući veliki broj fanova iz Bosne i Hercegovine ali i regije, što pored kreiranja zanimljivog kulturnog programa za građane i građanke Sarajeva, ovakve aktivnosti znatno doprinose razvoju turizma i ekonomije, što je jedan od razloga i zbog kojeg nam je zadovoljstvo da smo partneri u ovom projektu. Sarajevu i Bosni i Hercegovini nedostaje više dobrih priča a ovo je jedna od njih, istakla je Una Bejtović, direktorica agencije Bejtovic Communications.

Zanimljivo je i to da s obzirom da slijeću u Beograd (nema direktnih letova za Sarajevo iz Marseja), grupi Gipsy Kings je bio ponuđen i beogradski koncert, te uvezivanje i Skoplja sa Sarajevom, u vidu tri koncerta. Ni kako kaže Miloševski, nisu ni došli do pregovora o novcu, a odgovor je bio “only Sarajevo”.

U Sarajevu će boraviti tri dana, a na turneju kreću tek nakon sarajevskog koncerta.

Ulaznice za koncert Gypsy Kingsa po cijenama od 44 KM do 89 KM dostupne su putem web platforme www.kupikartu.ba, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine. Generali pokrovitelji koncerta su Tuborg i Tikveš.

Pročitajte još