Supruga Tonija Cetinskog preživjela moždani udar, pjevač je našao na terasi

Piše: Azra

INSTAGRAM: @tonicetinski PIXSELL: Dusko Marusic

Dubravka Cetinski, supruga hrvatske muzičke zvijezde Tonija Cetinskog, u junu 2019. godine doživjela je moždani udar. Tonijeva partnerka priznala je da je dva dana prije moždanog udara osjetila simptome, ali ih je ignorisala.

– Trećeg dana mi je oduzeta desna ruka i desna noga, počele su da se grče i samo sam pala – započela je Dubravka.

Cetinski je na sreću bio kod kuće kada je Dubravki pozlilo, pa joj je odmah pružio pomoć.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

– Došao sam na terasu, vidio sam da se trese. Dobila je tumor na mozgu koji se manifestovao kao ‘gran mal’, što je zapravo teži oblik epilepsije, koliko ja razumijem. Ne možete odmah znati šta je to. Nije bilo važno, onda je izdahnula, i onda sam mislio da je sve gotovo, ali to je proces kada se ona smiri i onda je nekako došla sebi – rekao je Toni.

Dubravka je na vrijeme kolima Hitne pomoći prevezena u Riječku bolnicu, a danas, četiri godine kasnije, javno govori kako bi podigla svijest kod žena da se to može dogoditi svakome.

– U početku je bilo jako teško jer ulaziš u strah, a strah je zapravo najgori i tu je tvoja podrška neophodna. Imala sam podršku majke, supruga, porodice – rekla je Dubravka u intervju za hrvatski “IN Magazin”.

Izvor: kurir.rs

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti