Fotografija koja je obišla svijet: Sestra čuva brata ispod ruševina u Siriji

Piše: Azra

Potres magnitude 7.8 pogodio je prije dva dana južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje kao i u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju. U toku je i dalje velika akcija spašavanja. Posljednji podaci ukazuju da je u potresu srušeno najmanje 2818 zgrada.

Cijeli svijet ima priliku da vidi potresne fotografije spašavanja, kao i izvlačenje osoba koje potres nisu preživjele. Broj stradalih popeo sa na čak preko 11hiljada.

U ovim izuzetno teškim trnucima, na društvenim mrežama pojavila se fotografija koje je obišla svijet. Naime, u urušenim zgradama u Siriji, sestra je čuvala svog mlađeg brata da se ne povrijedi.

 

-Sedmogodišnja djevojčica koja je držala ruku na glavi svog malog brata kako bi ga zaštitila dok su bili pod ruševinama 17 sati, uspješno je spašena. Vidim da niko ne dijeli. Da je mrtva, svi bi dijelili! Podijelite pozitivu…, piše u opisu fotografije korisnika društvene mreže Twitter.

Djevojčica se zove Mariam i nježno miluje kosu svog mlađeg brata dok leže prignječeni u nečemu što izgleda kao ostaci kreveta. Sedmogodišnja djevojčica i njen mlađi brat bili su zarobljeni više od 17 sati.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti