Poznate dame odustaju od ubrizgavanja botoxa, a alternativa je zdravija i vrlo efikasna

Piše: Azra

Instagram @_kate_middleton_royal @jlo

Botox je decenijama vladao Hollywoodom i ne samo što su mu se okretale dame u četrdesetim i pedesetim kako bi sačuvale mladolik izgled nego su sve mlađe žene počele da koriste “magične injekcije”.

Ipak, sve više poznatih žena okreće se zdravijim i bezbednijim alternativama i pravilnoj njezi kože prije nego ubrizgavanju botoxa, a njihova najnovija tajna ljepote su – serumi.

Među slavnim damama za koje se zna da zategnutu, čistu i blistavu kožu duguju serumima su Jennifer Lopez, Kate Middleton, Meghan Markle i mnoge druge, a mnoge poznate žene pokazale su čak i koje konkretno proizvode koriste.

Serumi za lice predstavljaju koncentrisan skup aktivnih sastojaka koji pomažu koži da zadrži vlažnost. Dermatolozi često ističu da se oni ne koriste umjesto hidratantnih krema već u kombinaciji s njima, budući da sadrže više aktivnih sastojaka nego najbolja krema i imaju laganiju teksturu: radi se o tome da su molekuli aktivnih supstanci manji od onih u kremi da bi bili prodorniji, što znači da su serumi efikasniji od dnevne i noćne kreme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Zbog svoje laganije formulacije, serum za lice se apsorbuje vrlo brzo . Zato je u složenijoj rutini nege obično serum prvi proizvod koji se nanosi na kožu. Serumi zaglađuju bore i tanke linije na koži, budući da neki sadrže sastojke poput retinola, a uz to štite kožu od slobodnih radikala i buduih oštećenja. To duguju sastojcima kao što su vitamini C i E, ferulna kiselina, zeleni čaj, astaksatin itd.

Izvor: Glossy.espreso.rs

(E.M.)

Pročitajte još