Ćiri je pored supruge Zdenke još jedna žena bila podrška: Poklonio joj je stan

Piše: Azra

Miroslav Ćiro Blažević uvijek je bio blizak sa svojom sestrom Jozefinom Sekom Dragun. Nju se rijetko moglo vidjeti u javnosti, ali je bila na prošlogodišnjoj premijeri dokumentarnog filma o svom bratu Legende hrvatskog sporta – nepoznato o poznatima.

Jozefina je starija dvije godine od Ćire i u filmu je otkrila neke stvari koje je brat učinio za nju. Naime, Ćiro joj je kupio sve za vjenčanje kada je bio na putovanju. Pohvalila se i da joj je poklonio stan te da je “njezin najveći oslonac u životu” nakon što joj je preminuo suprug.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli NAJJACA LIGA ⚡⚡ (@_evropski_fudbal)

Otkrila je i da je bio zaštitnički nastrojen prema njoj tokom odrastanja i ispričala zgodu kada ju je pratio na spoj. Ćiro ju je čekao cijelo vrijeme ispod mosta, a poslije ju je pitao zašto je sve tako dugo trajalo.

-Mogao sam se smrznuti, upozorio ju je, a ona je rekla da su samo pričali na spoju.

S legendarnim trenerom prošle je godine posjetila i Centar za kulturu općine Travnik i izložbu fotografija pod nazivom Historija travničkog fudbala, autora Fadila Mešana, a iz organizacije su objavili njihove zajedničke fotografije na Instagramu.

Ćiro bi danas, da nije preminuo prije dva dana, napunio 88 godina. Ispred njegovog omiljenog kafića pojavila se čestitka za rođendan koji nije dočekao. Iako je službeno rođen 10. februara, on je jednom otkrio da se njegovom ocu nije žurilo upisati ga te da je zapravo rođen 9. februara.

Izvor: index.hr 

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti