Bila u vezi sa Bregom, udala se za Nijemca i rodila u 46. godini: Gdje je danas najtraženija manekenka bivše Jugoslavije

Piše: Azra

Foto: Instagram @jugoslavija.sfrj @goran_bregovic_official

Osamdesete godine prošlog vijeka obilježile su mnoge lijepe žene, a ona koja je nosila titulu jedne od najljepših bila je Ljiljana Tica. U to vrijeme najljepša i najpopularnija jugoslovenska manekenka osvajala je sve svojom neodoljivom pojavom i  nonšalantnim prirodnim hodom bivše sportistkinje.

Njena ljepota nije poznavala granice, a modne kuće su se otimale za nju. Kao prava ljepotica dobila je priliku i da se oproba na filmskom platnu i zaigrala je u filmu “Vojnikova ljubav” davne 1976. Tada je kadar dijelila sa Vojom Brajovićem, Dragomirom Bojanićem Gidrom i Aleksandrom Berčekom. Mnogi muškarci sanjali su o tome da osvoje njeno srce, a mali broj je uspio da se pohvali time.

Njen život obilježila je veza s poznatim muzičarem Goranom Bregovićem Bregom. Ljiljana je bila prava zvijezda i Brega jednostavno nije mogao da odoli ljepoti i šarmu najpopularnijeg modela Jugoslavije. Zajedno su bili dvije godine.  Nakon što su raskinuli isplivala je istina o njihovoj vezi.

Pisalo se da je on pobjegao od nje, ali joj je posvetio čuvenu pjesmu – “Bitanga i princeza”.

U nekoliko navrata i sama Tica je priznala da su njih dvoje su imali vrlo burnu vezu. Raskinuli su jer je ona bila vrlo posesivna i ljubomorna, što njemu u jeku karijere nije bilo potrebno.

Pobijedivši na izboru “Elit lice godine” časopisa “Bazar” Tica je otputovala na svjetsko takmičenje ljepote u Akapulku. To joj je otvorilo vrata svjetskih modnih agencija, među kojima je bila najprivlačnija ona iz Minhena zbog koje se 1983. godine tamo preselila da živi.

Na jednom gala prijemu upoznala je Franca Hermana, sadašnjeg supruga, a tadašnjeg direktora marketinga njemačkog izdanja časopisa “Elle”. Oni su se vjenčali u maju 1987. na Hvaru, gdje je obavljeno i crkveno vjenčanje.

Ona je u 46. godini rodila sina Lenija i to je bila najveća sreća u njenoj porodici. Od tada je njen život dobio novi smisao. Danas se Ljiljana Tica bavi biznisom iz oblasti gastronomije.

Izvor: Glossy.espreso.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti