Danijela Dimitrovska otvorila dušu: Razvod s Ognjenom je bila smrt bez umiranja

Piše: E.M.

Instagram @danijeladimitrovska, Goran Srdanov/Ringier

Ognjen Amidžić i Danijela Dimitrovska razveli su se prošle godine. Iako odmah nisu željeli da pričaju o razlozima rastanka u medijima, Danijela je odlučila da progovori o njihovom braku i priznala je da joj smetaju natpisi u medijima.

-Dobrovoljno sam ušla u javni svijet. Samim tim ljudi imaju pravo da pišu o svemu tome. Ne mogu da očekujem da ljude to ne zanima. Čak i mene zanima nečiji život s vremena na vrijeme, pa uzmem da pročitam. Meni je to u redu, pogotovo ako se to zaista dešava, kao što je bilo u mom slučaju – rekla je Dimitrovska za na Kurir.

Goran Srdanov/Ringier

Rekla je da je to nalik smrti, samo bez umiranja.

-Razvod je jedna od najbolnijih stvari koja može ljudima da se desi. U najužem krugu svojih prijatelja, kada se šalim, kažem da je to smrt bez umiranja. To baš boli, kada umrete to je kraj, a ovo boli. Sve dok ne prođe to boli, a nikada ne znate kada će da prestane, nema potpisanog papira za to. To je sve pravo na izbor i hvala Bogu jer imamo pravo da biramo za koga ćemo se vjenčati, rastati, itd.

Rekla je da potiče iz patrijarhalne porodice i da je sa bivšim partnerom u korektnim odnosima.

-To je odluka koja se dugo kuhala. Potičem iz patrijarhalne porodice, roditelji koju su 37 godina zajedno. Za odluku o razvodu mi je trebalo dugo vremena, ali kada sam je donijela onda sam bila sigurna. Moj bivši partner i ja smo u korektnim odnosima zbog djeteta. Naravno da nije prijatno kada svi imaju pravo to da komentarišu, ali sama sam to dozvolila jer se bavim javnim poslom, rekla je ona.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti