Vratite energiju i izborite se protiv PMS-a: Prirodni sokovi energiziraju i pročišćuju organizam

Piše: Azra

Multivitaminska snaga svježih plodova podjednako je poželjna na tanjuru i u čaši. Svježe iscijeđeni sokovi izvrsno energiziraju i pročišćuju organizam. Cijeđenje soka omogućuje maksimalno iskorištavanje hranjivih tvari iz plodova, pa tako dobivate prvorazredan koktel vitamina, minerala, blagotvornih prirodnih šećera, kiselina, enzima.

Photo: Pinterest (@images4.alphacoders.com)

Sokovi su izvrsni za jutarnje buđenje ili večernje opuštanje te kao lagan međuobrok tokom dana. Cijediti se mogu gotovo sve vrste voća, ali i povrća koje se svakako preporučuje jer sadrži drugačije kombinacije vitamina i minerala nego voće.

Ne zaboravite da sokovi nisu zamjena za voće i povrće u cjelovitom obliku nego dobrodošla nadopuna uravnoteženoj prehrani. U sokovima je najbolje uživati umjereno i pijuckati ih polako, “guštajući“ u bogatstvu okusa.

Donosimo vam recept protiv stresa i umora

– 2 kruške + 1 ružičasti grejp

– 1 cvekla + 2 jabuke + 1/2 limuna

– 100 g brokule + 3 mrkve

– 1 zelena paprika + 3 jabuke

 

A za olakšanje PMS-a najbolja kominacija je:

– 100 g brokule + 3 mrkve

– 1 zelena paprika + 3 jabuke

 

(E.T.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti