Pharrell Williams preuzima Louis Vuitton: Vijest koja je podijelila modni svijet

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @louisvuittonandpharrell

Louis Vuitton počinje novu etapu s Pharrellom kao umjetničkim direktorom muške linije. Vijest je odjeknula modnom industrijom i nakon silnih nagađanja, svi su ostali iznenađeni odlukom.

-Louis Vuitton s toplom dobrodošlicom pozdravlja Pharrella Williamsa kao novog kreativnog direktora muške linije. Njegova prva kolekcija za Louis Vuitton bit će prikazana u junu na muškoj Sedmici mode u Parizu. Pharrell je vizionar čiji se umjetnički um proteže od muzike do umjetnosti i mode – etablirao se kao globalna kulturalna ikona u posljednjih dvadeset godina. Način na koji je probio granice različitih svjetova koje istražuje poklapa se sa statusom Louisa Vuittona, dijelimo iste vrijednosti inovacije, duha i poduzetništva, dio je službene objave koju su podijelili LV i muzičar na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Pharrell je s francuskom luksuznom kućom sarađivao 2004. i 2008. godine, također je suvlasnik streetwear brenda Human Made, Ice Cream i Billionaire Boys Club, zajedno s kreativnim direktorom kuće Kenzo, japanskim dizajnerom Nigom. Sarađivao je s Monclerom, Adidasom, a početkom 2022. godine udružio se i s luksuznim brendom Tiffany & Co. i predstavio minijaturne naočale koje posljednjih godinu dana nosi na svim javnim eventima, što govori da s brendom priprema nove suradnje. Tiffany & Co. je inače u vlasništvu LVMH-a, baš kao i Louis Vuitton. Dugogodišnji je prijatelj francuske kuće Chanel i njihov je prvi muški ambasador od 2019. godine.

Muzičar na modnoj sceni, dakle, nije nov niti neiskusan, i iako nije bio očiti nasljednik Virgila Abloha u LV-u, njihova suradnja ima smisla. Njegov utjecaj seže od streetweara do luksuznih modnih brendova, što se poklapa s vizijom onoga što je Louis Vuitton bio za vrijeme Abloha koji je brend vodio od 2018. do 2021. godine, kada je iznenada preminuo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Mišljenja javnosti su podijeljena i niko nije siguran šta tačno misliti – dok su neki razočarani potezom modne kuće zbog stavljanja još jednog celebrityja koji nije dizajner na ovakvu poziciju, drugi pozdravljaju dolazak Pharrella, imajući na umu njegovu neupitnu kreativnu i umjetničku snagu te utjecaj kojeg je pokazao kroz posljednja dva desetljeća na sceni.

Pročitajte još