Jeste li čuli za Teraco? Materijal vrijedan pažnje u vašem domu

Piše: Azra

Teraco je građevinski materijal koji postoji još od rimskog doba. Sastoji se od cementa i sitnih komadića kamena i vode, a njegovo glavno obilježje je dugotrajnost. Najčešće se koristi u kupatilima i kuhinjama, a nije rijetkost da ga vidimo i na podovima hotela i banaka, gdje unosi dozu jednostavnosti i elegancije. U posljednje vrijeme je sve radije ugrađen na manje površine u interijeru, naročito zbog prefinjenosti i vizuelne zanimljivosti koju unosi u prostor. Stolice, tanjirići, šolje, svijećnjaci, posude, samo su neki od komada obogaćenih ovim materijalom.

Upotreba šarolikih sitnih komadića mramora i drugog prirodnog kamenja čini ga dekorativnim. U posljednje vrijeme posebno je u trendu sivi teraco kojeg dizajneri opisuju savršenom kombinacijom s pastelnim bojama, a zelene nijanse su izvrsne za tamnije prostore. Ono što će obradovati sve domaćice jeste da se lako i bez mnogo muke održava. Izdvojili smo nekoliko komada koji će vas već na prvi pogled sigurno ubijediti da u svoj dom unesete ovaj dekor.

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti