Kako poznate ljepotice zavaravaju glad: Trik Khloe Kardashian ćete sigurno uvesti u svoju rutinu

Piše: Azra

Instagram @khloekardashian @katehudson

Tokom dijete ništa ne pada teže od iznenadnog napada gladi, kada obično i najuporniji pokleknu. Iz čista mira nam na pamet padnu čips ili torta i ne možemo da se smirimo dok ne udovoljimo sebi, a onda često pojedemo i više nego što nam je stvarno potrebno.

Šta činiti u toj situaciji? Kako poznate dame koje uspjevaju da ostanu fit varaju glad i ostaju vjerne dijeti? Neke se okruže povrćem, neke imaju određene dane kada će “varati”, a neke odu u krevet prije mraka da ne bi večerale.

Blake Lively

Blake Lively donijela je nedavno na svijet četvrto dijete, a dok su glumac Ryan Reynolds i ona imali “samo” tri kćerke, glumica je jedva stizala da se bavi svojom ishranom.

Ipak, kako je jednom prilikom objasnila, uvijek se trudila da ono vrijeme koje ima za sebe posveti zdravim obrocima. Na taj način izbjegava da, kada konačno ugrabi neki trenutak za sebe, pojede veliku količinu hrane, već konzumira isključivo visokokvalitetnu hranu prepunu hranjivih materija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)

Njen obrok obavezno se sastoji od povrća, proteina i skroba koji se sporo sagorijeva, poput batata, a obožava i zdrave masti kao što su kokosovo ulje i avokado.

Alyssa Milano

Zvezda serije “Čari” nikada za doručak ne jede ugljikohidrate i to je njen trik da tokom dana ima manje obroke i unese manje kalorija!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alyssa Milano (@milano_alyssa)

Umjesto toga, obavezno dan počinje proteinima, uglavnom kajganom, pa je duže sita, a potom za ručak bira nešto lagano, uglavnom salatu i ribu.

Khloe Kardashian

Najmlađa od sestara Kardashian prava je “spartanka” u teretani, ali teško joj je da odoli gurmanluku.

Kako kaže, da bi zavarala glad, ona koristi vrlo jednostavnu caku: uvijek joj je pri ruci svježe isjeckano povrće. Čim osjeti glad, ona će se okrenuti mrkvama i krastavcima, a i kada pojede nešto što ne bi smjela – ne pretjeruje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khloé Kardashian (@khloekardashian)

– I dalje ću pojesti parče torte, ali neću pojesti dva – kaže Khloe.

Kate Hudson

Glumica koja oduvijek izgleda izvanredno priznaje da jede sve što poželi umjesto da bude na strogim dijetama, ali se trudi da se kontroliše.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Hudson (@katehudson)

– Trudim se da ne uskraćujem sebi stvari koje volim: cheesburger i pomfrit, tjesteninu, sladoled… Ali sve umjereno, i to samo tri puta sedmično – kaže ona.

Izvor: Glossy.espreso.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti