Teške životne tragedije Reevesa nisu pokolebale njegovu dobrotu

Piše: Azra

Omiljeni holivudski glumac Keanu Reeves, iako mu je život bio ispunjen velikim tragedijama, i dalje niže poslovne uspjehe. Ovaj 58-godišnjak je prozvan i kao “najveća dobrica Hollywooda” s obzirom na to da veliki dio svoje zarade donira u dobrotvorne svrhe.

Photo: Instagram (keanureevesofflcal_)

Glumac se često druži s beskućnicima i iznimno je ljubazan i strpljiv prilikom susreta sa svojim mnogobrojnim fanovima. Međutim, Reeves privlači pozornost i zbog svog privatnog života koji je baš poput nekog filma. Proživio je brojne tragedije i nevolje.

 

Odlazak oca

Kada je imao samo tri godine, njegov otac Samuel Reeves napustio je svoju suprugu Patriciju i ostavio je da se sama brine za dvoje djece. Keanu i njegove sestre odrasli su s bakom i djedom, s obzirom na to da se njihova mama često udavala i rastajala.

Devedesetih je Samuel završio u zatvoru zbog posjedovanja kokaina i heroina i tamo ostao 10 godina. Odnos sa sinom nikad nije uspio popraviti. Reeves je bio problematično dijete, a iz škole su ga izbacili nekoliko puta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keanu Reeves💫 (@keanufans_ir)

Smrt najboljeg prijatelja

Do kraja osamdesetih Keanu je već imao neke veće uloge, a početkom devedesetih su stigli i poznati filmovi poput I Love You To Death i My Own Private Idaho. Uloge u njima su mu donijele slavu, ali i bliskog prijatelja Rivera Phoenixa, brata glumca Joaquina Phoenixa.

Njihovo je prijateljstvo prekinuto tragično. River je konzumirao droge i alkohol. Kraj života dočekao je na ulici, ispred tad omiljenog mjesta za izlazak holivudskih zvijezda, noćnog kluba Viper Roo. Mladi glumac tad je uzeo takozvani speedball, kombinaciju heroina i kokaina, i to ga je stajalo života.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alena Strejckova (@taiyokid)

Gubitak djeteta

Devedesetih je Reeves već bio glumačka zvijezda, iza njega su bili legendarni filmovi poput Speeda iz 1994. i Matrixa iz 1999. Tada je upoznao glumicu Jennifer Syme i zaljubio se u nju. Par je brzo započeo vezu, a 1999. je ona i zatrudnjela.

Međutim, Jennifer je izgubila bebu u osmom mjesecu trudnoće. Na Badnjak 1999. rodila je mrtvorođenu djevojčicu Avu Archer Syme-Reeves. Taj ih je gubitak međusobno udaljio i prekinuli su vezu samo nekoliko tjedana nakon što su pokopali kćerkicu u janurau 2000.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @thedailydirector

Gubitak voljene žene

Nakon smrti nerođene bebe Keanu proživljava još jednu tragediju. Jennifer Syme je dvije godine nakon gubitka bebe poginula u stravičnoj prometnoj nesreći u Los Angelesu. Glumica se pri punoj brzini zabila u parkirane automobile, ispala iz vozila i preminula.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clark Dorante (@clarkdorante)

Bolest sestre

Njegovoj mlađoj sestri Kim je 1991. dijagnosticirana leukemija s kojom se borila 10 godina. Reeves je 70 posto svog honorara iz filma Matrix dao jednoj bolnici za liječenje leukemije, a kasnije je osnovao i vlastitu zakladu za borbu protiv raka.

– Ja mogu glumiti u hit filmovima, ali to nije ništa u usporedbi s onim što je Kim prošla, rekao je jednom prilikom.

 

(E.T.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti