Na današnji dan napustio nas je Balašević: Roditi ću se ja opet. Nisam ja od onih što jednom zauvijek umiru

Piše: Azra

Đorđe Balašević, bio je srpski i jugoslavenski pjevač i kantautor, te kompozitor balada i šansona. Na današnji dan, tačno prije dvije godine napustio nas je veliki umjetnik. Vijest o njegovoj smrti rastužila je mnogobrojne fanove širom regije.

Photo: Instagram (@djordjebalasevicfanclub), Facebook (Gimnazija “Svetozar Marković” – Novi Sad)

Balaševićeve pjesme godinama vrijede kao najljepše ljubavne pjesme te se slušaju i nakon njegove smrti . Većina njegovih romantičnih stihova posvećena je samo njoj, njegovoj supruzi Oliveri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @estradni.arhiv

 

– Roditi ću se ja opet. Nisam ja od onih što jednom zauvijek umiru, napisao je  Balašević kada je imao samo 16 godina dok je pohađao gimnaziju Svetozar Marković u Novom Sadu.

Svaki koncert Đorđa Balaševića bio je čisto huškanje na mir, ljubav i slobodu. Ostati će zauvijek upamćen kao pacifist i ujedinitelj u doba najgorih razjedinjenja.

 

(E.T.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti