Ispeci pa reci: Evo šta nijedna trudnica ne želi čuti

Piše: Azra

Čim vide trudnicu mnogima na pamet padnu neka nepotrebna pitanja. Dobacivanjem trudnici da se promijenila ili da će ‘vidjeti kad dođe beba’ pokazuje se ogromno nerazumijevanje, ali i čista nepristojnost.

Ljudska znatiželja i nepromišljenost često prelazi granice primjerenoga. Neki kao da zaborave za bonton pa bez razmišljanja nabace neprikladan komentar. Bilo da ‘furaš’ frizuru koja se ne viđa svaki dan ili voliš otkačene stajlinge, sigurno znaš o kakvoj vrsti komentara, čuđenja i čudnih pogleda mislimo. Ni trudnice nisu pošteđene nepotrebnih pitanja i komentara, iako je trudnoća sasvim normalna stvar.

 

U nastavku izdvajamo rečenice koje nijedna trudnica ne želi čuti jer su, najjednostavnije rečeno – potpuno nepotrebne i besmislene:

– Izgledaš kao da ćeš se raspuknuti!

Ova rečenica dolazi u puno varijacija. Neke od njih su: ‘Vau, trbuh ti je ogroman’ ili ‘Termin ti je sigurno svaki čas?’ Neki čak trudnicu uz smijeh uvjeravaju da ‘sigurno nosi blizance’.

– Sigurna si da si trudna? Pa uopšte ne izgledaš tako!

Ovo bi trebao biti, kao, kompliment. Ali to je rijetko ili nikad tako. Opet, ovaj dio rečenice sa ‘sigurno’ nepotreban je, a uz to trudnoće se razlikuju i ne dobiju sve žene jednako kilograma.

– Sigurno imaš pune ruke posla (trudnici s više djece).

Ovom izjavom ljudi obično žele izraziti divljenje jer trudnica to sve uspijeva sama. To je obično popraćeno komentarom da izgleda umorno što stavljanje soli na ranu.

– Sigurno jedva čekaš. Jesi li uzbuđena?

Za veliku je većinu roditelja iščekivanje prinove lijepa stvar, ali treba imati na umu da mnoge žene tada prolaze kroz širok spektar emocija.

– Kad beba dođe više nikada nećeš spavati u miru.

Istina je da se većina beba bude noću i da će mnogim novopečenim majkama manjka sna. No, ako je trudnica već sada neispavana, neće joj pomoći rečenice koje joj sugeriraju da će biti još gore.

Izvor: zena.rtl.hr

(E.T.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti