Gdje je danas princeza Mako koja se zbog ljubavi odrekla krune

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @know_theroyals

Japanska princeza Mako je 2017. godine iznenadila javnost željom da se uda za partnera po svom odabiru, prekršila je japansku tradiciju i napusti titulu zbog koje je imala povlašten status.

Njezin izabranik Kei Komuro je obični pučanin kojeg je prije više od 10 godina Mako upoznala na fakultetu, a vjenčali su se u oktobru 2022. Mako je tada postala obična građanka, a danas je poznata kao Mako Komuro. Kada je par prije šest godina objavio zaruke, njena porodica nije podržala tu odluku. Blagoslov oca, princa Akishina, Mako je dobila tek 2020. godine.

Nakon sklapanja braka princeza Mako iznenadila je i odbijanjem tradicionalne isplate koja je povezana s japanskom tradicijom da se ženskoj članici obitelji isplati oko 1.3 miliona dolara nakon što napusti kućanstvo.

– Započet ćemo novi život. Sigurna sam da ćemo naići na poteškoće na tom putu. Ali baš kao i do sada, želim nastaviti udruživati ​​snage s Keiom i hodati s njim rame uz rame. Mnogi su oni koji razumiju koliko je teško živjeti dok slijedimo želje svoga srca, ali nadam se da možemo stvoriti društvo u kojem svi možemo živjeti i podržavati osjećaje jedni drugih, izjavila je tada.

Mako se potom preselila u New York, gdje sada navodno volontira u azijskoj zbirci umjetnina kultnog muzeja te pomaže u postavljanju izložbe slika inspiriranih životom redovnika iz 13. stoljeća.

Muzej se nalazi na Upper East Sideu te je udaljen 10 minuta vožnje od jednosobnog stana u Hells Kitchenu koji dijeli sa suprugom. Iako žive u jednosobnom stanu, on je navodno luksuzno uređen. Zgrada u kojoj se nalazi opremljena je teretanom s biciklima Peloton, studijom za jogu, internim spa prostorom, simulatorom golfa, roštiljem, stolnim tenisom, knjižnicom i vratarom.

Inače, Mako je nećakinja vladajućeg japanskog cara Naruhita.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti