Zlatan Ibrahimović otkrio detalje o djetinjstvu: Ja sam Šveđanin, ali sam neki način i mješanac

Piše: Azra

Zlatan Ibrahimović dobro je poznato ime u svijetu fudbala. Iako danas  živi u luksuzu, iza njega je vrlo težak period.

INSTAGRAM: @zlatanstime @z.ibrahimovic1609

Njegovi korijeni potječu iz Bosne i Hercegovine, a o tome koliko je imao teško djetinjstvo progovorio je i sam Zlatan u autobiografiji Adrenalin.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zlatan Stime (@zlatanstime)

-Moje prvo sjećanje je Jugoslavija. Vodili su me tamo kao malog. U automobilu, vozom. Tada je na snazi još bio komunizam. Drugi svijet. Ja sam Šveđanin, ali sam neki način i mješanac. Majka mi je Hrvatica i katolkinja, otac je Bosanac i musliman. Moj otac je zbog mnogo patio zbog rata u BiH. Svaki dan su stizale vijesti o smrti nekoga koga je poznavao. Pomagao je izbjeglicama. Ali pokušavao me zaštititi. Uvijek me pokušavao zaštititi. Kad mu je sestra umrla u Švedskoj, nije me pustio u mrtvačnicu, otkrio je Zlatan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

-Međutim, kada je moj brat Sapko umro od leukemije, bio sam tu. Dah mi je zastao. Ukopali smo ga prema muslimanskim običajima. Tata nije pustio ni suzu. Sutradan je otišao na groblje i plakao od jutra do mraka. Sam, otkrio je Zlatan u autobiografiji.

Zlatana Ibrahimovića smatraju za jednog od najboljeg igrača kojeg je Švadska ikad imala. Iako je postigao svjetsku slavu nikada nije zaboravio odakle njegova porodica dolazi.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti