Napisala je mnoge hitove, ali od ove je pjesme Alka Vuica najviše zaradila i kupila auto i kuću

Piše: Azra

Vjerojatno su rijetki oni koji su se upitali ko stoji iza stihova Grdovićeve ‘Tu je moj dom’ ili ‘Ja sam zaljubljen’ Tonyja Cetinskog. Neno Belan pjevao je njezinu ‘Dotakni me usnama’, a brojne hitove napisala je za Josipu Lisac, Tajči, Željka Bebeka… Riječ je o Alki Vuici koja je bila gošća nove rubrike In magazina ‘Tajne iz refrena’.

INSTAGRAM: @alka.vuica

-‘Laži me’ je pjesma koja je meni samo došla srećom, nisam bila lijena ustati iz kreveta i zapisati je. Bilo je negdje dva u noći. Mislim da ću uokvirit papir na kojem je zapisana, no neka ostane moja tajna na koga sam mislila kad sam ju pisala. Na jednog frajera s kojim sam bila u Ljubljani – puno je lagao, ali je moja velika ljubav, priznala je Alka Vuica i potom otkrila ono što su tek rijetki znali.

-‘Laži me’ je pjesma koja je meni kupila život. Bila je veliki hit, krenule su gaže. ‘Laži me’ mi je kupila auto, kuću, sve. Ta je pjesma bila prekretnica, rekla je Alka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alka Vuica (@alka.vuica)

Pričajući o pisanju pjesama, Alka je otkrila kako u Hrvatskoj pjevači ne plaćaju pjesme, za razliku od Srbije.

-Niko ne plaća, evo neki dan je Tony Cetinski objavio ne, ja ne plaćam tekstove. Mislim se, pa je li tebi plaćaju kad ti pjevaš? Pjesme se nisu naplaćivale, uvijek smo živjeli od tantijema. Kad radiš za Hrvate nisu baš darežljivi, neće ti platiti ni kafu, otkrila je.

Kako je rekla, ako se priča o tantijemama, danas se najviše isplati pisati pjesme za Jacquesa, Vannu, čak i Severinu.

-Neke se pjesme ne vrte na radio stanicama, za Massima se recimo isplatilo pisati. Znam da mi je Ivan Dečak rekao da je zaradio užasno puno od ‘Mali krug velikih ljudi’. Nemam takva iskustva i takve izvođače, ili me potkradaju. Nemam pojma. Ja se znam šokirati kad vidim da sam u godinu dana od ‘Danas sam luda’ zaradila 300 kuna, otkrila je Alka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alka Vuica (@alka.vuica)

Prisjećajući se saradnje s Josipom Lisac, otkrila je: ‘Ja sam napisala pjesmu ‘Gdje Dunav ljubi nebo’ i Josipa je htjela da promijenimo Dunav u more, što ja nisam htjela. Dva mjeseca smo vodili razgovore oko toga jer meni to nije bilo pitanje – gdje more ljubi nebo – pa zna se, ali gdje Dunav ljubi, to je sad pitanje. Svakom je to neko drugo mjesto. Nekome je to Vukovar, nekome je to Beograd, e to je jedan stih i nisam ga dala.

Izvor: tportal.hr

(S.B.)

Pročitajte još