Isprobajte kakao-kocke gotove za 15 minuta

Piše: L. K. P.

Želite li se zasladiti nečim zdravim, a nemate previše vremena za pripremu, ove prefine brownie-kocke pravo su rješenje. Ne peku se, ne sadrže gluten, a pogodne su i za vegane.

 

Sastojci za otprilike 15 kocki:

300 g hurmi bez košpica

300 g oraha

9 kašika kakaa u prahu

2 kašike ekstrakta vanilije

50 ml javorova sirupa ili meda

2 kašike kokosova ulja

2 kašike vode

prstohvat soli

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JaKuham (@jakuham)

Priprema:

U blenderu sameljite hurme i orahe, dodajte šest kašika kakaa, jednu i pol kašiku ekstrakta vanilije, 2 kašike vode i prstohvat soli. Blendajte smjesu sve dok se ne počne odvajati od stranica blendera. Smjesu zatim pravilno utisnite u protvan.

U zdjeli pomiješajte preostali kakao i ekstrakt vanilije s dvije kašike kokosova ulja i javorovim sirupom. Miješajte dobro dok ne nestanu sve grudice pa time prelijete kolač. Pustite da se hladi oko dva sata prije posluživanja. Po želji ukrasite voćem i sjeckanim orasima, lješnjacima ili bademima.

Savjet plus:

Ovako napravljen kolač u frižideru možete čuvati i do dvije sedmice. Ako ga stavite u zamrzivač, izdržat će i do dva mjeseca.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti