Frankie Muniz bio omiljena tinejdžerska zvijezda: Bolest mu promijenila život

Piše: Azra

Frankie Muniz proslavio se u seriji ”Malcom u sredini”, a otkako je imao zdravstvenih problema povukao se iz glume te se sada bavi opasnim sportom.

Photo: Instagram (@reelsports.e)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rette Jones Racing (@rettejones30)

 

U šest godina, koliko se humoristična serija “Malcolm u sredini” snimala, Muniz je od dječačića postao tinejdžer, a s njime su rasli i njegovi fanovi. Taman kada je bio na vrhuncu slave, Frankie je odlučio ostaviti Hollywood iza sebe i okrenuti se novoj karijeri koja ga je neobjašnjivo privlačila.

 

Naime, 2008. Frankie je objavio da se povlači iz svijeta glume te da će svu svoju energiju usmjeriti prema svojoj velikoj strasti – vožnji formule. Tako je svestrani Frankie postao profesionalni vozač formule, no bez mnogo uspjeha pa je taj izlet u profesionalni sport brzo došao svome kraju. Nakon tog debakla, Frankie je pokušao postati i muzičar pa je bio bubnjar benda “Kingsfoil”. Od dječje zvijezde postao je posrnuli vozač formule, no najzanimljivije je u životnoj priči ovog 33-godišnjaka to što se on danas ničega ne sjeća.

Naime, Muniz je imao niz teških zdravstvenih problema zbog kojih danas nema dugoročno pamćenje. Većine stvari iz prošlosti se uopšte ne sjeća, a nakon što je pretrpio niz moždanih udara, izgubio je i velik dio kratkoročnog sjećanja, tj. jako teško pamti stvari oko sebe. Muniz je u životu pretrpio devet potresa mozga, a 2012. je imao prvi od dva ishemijska napada, koji su poznati kao “minijaturni moždani udari” koji nastaju kad organi ne dobivaju dovoljno kisika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NASCAR (@nascar)


Kasnije pretrage pokazale su da je pretrpio najmanje 15 takvih moždanih udara koji se nisu manifestirali tako ozbiljno kao dva veća napada koje je doživio.

Muniz danas tvrdi kako se zbog svoje situacije ne osjeća loše, već da živi život najbolje što može s obzirom na svoje okolnosti. 2020. godine vjenčao se sa suprugom Paige, a ona ga je natjerala da vodi dnevnik uspomena nakon svakog dana kako bi se kasnije mogao podsjetiti što su sve kao par zajedno radili i doživjeli tijekom godina.

Pretprošle godine postao je i otac sinčića Mauza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frankie Muniz (@frankiemuniz4)


Izvor: showbuzz.dnevnik.hr

(E.T.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti