Rolat od špinata koji se pravi vrlo brzo

Piše: L. K. P.

 

Ako nemate puno vremena za kuhanje i eksperimentiranje, a htjeli biste pojesti nešto zdravo i ukusno, na pravom ste mjestu jer donosimo jednu odličnu ideju.

S nekoliko uobičajenih i pristupačnih sastojaka možete napraviti ukusno i oku ugodno jelo.

Rolat od špinata punjena aromatiziranim svježim sirom odličan je i brzinski ručak za ravan trbuh, koji možete ponijeti na posao. Još jedan plus je to što u hladnjaku može stajati i do tri dana, a možete ga jesti i za doručak, uz čašu jogurta.

 

Sastojci:

Rolat:

 

200 g zamrznutog špinata

5 jaja

Kašika kiselog vrhnja

1 dl ulja

100 g prosijanog glatkog brašna

Pola praška za pecivo

So po želji

Nadjev:

 

250 g krem sira

Ostatak kiselog vrhnja

Bijeli luk

Čajna kašika maslinova ulja

So, biber, vlasac

Priprema:

Blanširajte špinat, prohladite ga i sitno nasjeckajte.

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih izradite u čvrsti snijeg.

Brašnu dodajte prašak za pecivo. Dodajte žumanjke, špinat, ulje, sol i vrhnje pa dobro promiješajte. U smjesu lagano, kuhačom dodajte snijeg od bjelanjaka pa još jednom lagano promiješajte kako biste dobili kompaktnu smjesu.

Četvrtasti pleh za pećnicu obložite papirom za pečenje pa izlijte smjesu.

Pecite na 180 stepeni 15 do 20 minuta.

Dok se biskvit peče, pripremite nadjev. Protisnite bijeli luk, dodajte mu maslinovo ulje, začine i kiselo vrhnje. Smjesu pomiješajte s krem (ili posnim) sirom.

Kad je biskvit pečen, zarolajte ga u mokru krpu, sve dok se ne ohladi.

Hladni biskvit nadjenite sirom i zarolajte.

Roladu prije posluživanja ostavite najmanje sat vremena u hladnjaku.

Pročitajte još