Ed Sheeran otkrio da je njegova supruga imala tumor tokom trudnoće: Bio sam prestravljen

Piše: L. K. P.

Foto: instagram @teddysphotos

Britanski muzičar Ed Sheeran i njegova supruga Cherry Seaborn još su u maju prošle godine dobili drugo dijete, kćerku Jupiter, a muzičar sada otkriva da je Cherry dijagnosticiran tumor koji se nije smio liječiti sve do poroda.

U objavi na Instagramu 31-godišnji pjevač objasnio je da se prošle godine borio sa svojim mentalnim zdravljem nakon što je saznao njenu dijagnozu te nakon što je njegov najbolji prijatelj, Jamal Edwards, preminuo.

Muzički producent tragično je preminuo u dobi od 31 godine nakon srčanog zastoja izazvanog uzimanjem kokaina i alkohola u veljači 2022.

Sheeran je najavio novi album naziva “Subtract” objašnjavajući da je inspiriran ličnim tragedijama s kojima se suočio.

– Radio sam na Subtractu jedno desetljeće, pokušavajući isklesati savršeni akustični album, pišući i snimajući stotine pjesama s jasnom vizijom onoga što sam mislio da bi trebao biti. Onda je početkom 2022. niz događaja promijenio moj život, moje mentalno zdravlje i na kraju način na koji sam gledao glazbu i umjetnost. Pisanje pjesama je moja terapija. Pomaže mi da shvatim svoje osjećaje. Pisao sam bez razmišljanja o tome koje će pjesme to biti, samo sam pisao što god je ispalo. I u nešto više od tjedan dana zamijenio sam desetljeće rada svojim najdubljim, najmračnijim mislima, podijelio je pjevač sa svojim fanovima na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

– Unutar mjesec dana mojoj su trudnoj supruzi rekli da ima tumor, a nije bilo načina za liječenje do poroda. Moj najbolji prijatelj Jamal, moj brat, iznenada je umro, a ja sam se našao na sudu braneći svoj integritet i karijeru tekstopisca. Prolazio sam kroz strah, depresiju i tjeskobu. Osjećao sam se kao da se davim, s glavom ispod površine, gledam prema gore, ali ne mogu doći do zraka. Kao umjetnik nisam osjećao da bih mogao vjerodostojno staviti u svijet opus rada koji ne predstavlja točno gdje sam i kako se trebam izraziti u ovom trenutku svoga života, nastavio je muzičar.

Ranije ovoga mjeseca, otkrio je da su mu se dogodile neke „turbulentne stvari” u privatnom životu, nakon što se vratio društvenim mrežama nakon duge pauze. Priznao je da nije bio toliko „angažiran” sa svojim fanovima na društvenim mrežama koliko bi želio, a mnoge njegove nedavne objave jednostavno promoviraju njegovu glazbu i nastupe na turneji. U videu koji je podijelio na Instagramu, objasnio je da se nije želio „pretvarati da je nešto što nije” objavljivanjem tijekom svojih osobnih problema, ali je obećao da se nada da će biti aktivniji sa svojim pratiteljima u narednom periodu.

Sheeran i njegova supruga poznaju se još od djetinjstva, jer su odrasli u istom gradu, a vjenčali su se 2019. te godinu dana nakon dobili svoje prvo dijete, kćerku po imenu Lyra Antarctica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti