Poseban dan za Branka Đurića Đuru i Tanju Ribič: Od sveg srca ti hvala

Piše: Azra

Branko i Tanja upoznali su se kada je Branko došao kao glumac gostovati u pozorištu u Sloveniji. Igrali su muža I ženu, te su se zaljubili.

Foto: Instagram @tanja__ribic

Tanja i Branko danas slave 30 godina ljubavi, te su se tim povodom oglasili na društvenim mrežama.

-Šta drugo mogu nego da ti kažem – od sveg srca ti hvala. Hvala za ovih blještavih 30 godina, napisao je.

-Nemam riječi, k’o ni tada kad je prije 30 godina iskrsla iskra…, odgovorila mu je Tanja.

Za svoj veliki uspjeh, Đuro često ističe da su zaslužne i njegove supruge. On je svojevremeno bio u braku sa Nevenom Đurić sa kojom ima sina Filipa. Kada je i definitivno promjenio adresu stanovanja i preselio se u Ljubljanu, Đuro je upoznao Tanju Ribič sa kojom se vjenčao 1999. godine, a zajedno imaju dvije kćerke, Zalu i Elu.

U jednom od intervjua za naš magazin, Tanja je otkrila šta je to što brak čini jakim.

– Ljubav i tolerancija. Ako nema toga, ništa drugo ti ne može pomoći. Super je ako imate isti ukus, ali ništa bez ljubavi i tolerancije. Na tim vrijednostima i mi gradimo naš brak, trudimo se, pogotovo sad jer je Đuro često na putu. Drugačije je posljednje dvije godine. To je sirova realnost, ne budim se više svaki dan s njim. Neka bi žena rekla: „Budi sretna nakon 25 godina“. Ali ne, meni je to još uvijek kao prva godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by T A N J A R I B I C (@tanja__ribic)

Uzme li se u obzir kompletan profesionalni i privatni život Tanje Ribič, praktično da nema segmenta u kojem nije uspješna. Zbog glumačkih znanja nazivaju je i slovenskom Meryl Streep. Osim u pozorištu, televiziji i filmu, Tanja je ostvarila i muzički uspjeh. Ljubitelji najstarijeg muzičkog takmičenja u Evropi pamte je iz perioda 1997. godine, kada je svoju zemlju predstavljala na Eurosongu s pjesmom „Zbudi se“.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti