Najviše je pamte kao Izetovu spremačicu Bubu, život joj je obilježila teška tragedija, a evo gdje je danas

Piše: L. K. P.

Glumica Belma Lizde-Kurt postala je poznata u cijelom regionu po svojoj ulozi Rabije Bubić Bube u hit-seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Svojim likom spremačice u porodici Fazlinović nasmijavala je gledaoce ispred malih ekrana, a osim u serijama, glumi u pozorištu i filmovima, a okušala se i kao pozorišna rediteljica.

Belma je jednom prilikom izjavila da je upravo djeca najviše poistovjećuju s likom Bube.

– Gledaoci zaista vjeruju da Buba postoji. Kad vide mene, Belmu, koja samo radi svoj posao, oni prepoznaju Bubu. Često se ne mogu sjetiti odakle me znaju, ali vide me kao nekog bliskog i dragog. Pitaju me kako sam, kako mi je porodica, požele mi sve najbolje, ispričala je jednom glumica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Belma Lizde-kurt (@belma_kurt_)

Privatni život drži podalje od očiju javnosti.

Poznato je samo kako je nju i supruga Aleša prije 13 godina snašla velika tragedija u kojoj su izgubili sina. Njihov sin Jan Isak tada je imao 10 godina i bio je u posjetu rodbini u Kanadi iz kojeg se nikada nije ni vratio. Detalj je to iz života glumice o kojem ona nerado govori, pa tako mnogi i ne znaju da je glumica koju krasi talent za humor proživjela takvu tragediju.

Glumica o ovoj bolnoj temi nikada nije govorila.

Nakon smrti sina glumica se potpuno posvetila radu s djecom, radionicama, rediteljskim projektima, ali i odgoju kćerke.

Aktivna je na Instagramu, gdje pratioce informira o projektima Pozorišta mladih u Sarajevu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti