Kćerka Salme Hayek već osvaja modni svijet svojim originalnim odjevnim kombinacijama

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @valentinapalomapinault

Da jabuka ne pada daleko od stabla, pokazala je još jedna poznata kćerka. Valentina Paloma Pinault, kćerka Salme Hayek i François-Henrija Pinaulta, ima tek 15 godina, a osvaja svijet mode i glamura.

Već na prvi pogled možemo primijetiti da je naslijedila maminu ljepotu, ali i smisao za modu. Često je viđamo u društvu svojih roditelja, što je svakako netipično za jednu 15-godišnjakinju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Quién (@quiencom)

Redovna je gošća na revijama poznatih dizajnera, odrasla je okružena svjetlima reflektora, a moda i glamur su put kojim i sama želi ići.

Njena mama već je desetljećima simbol ljepote, a njen tata, François-Henri Pinault, je francuski poslovni čovjek te predsjednik i izvršni direktor luksuzne modne grupacije Kering, pod čijim imenom stoje Gucci, Cartier, Sant Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Puma i mnogi drugi brendovi.

Valentina je zablistala na reviji Saint Laurenta za jesen 2023. koja je održana u sklopu pariške Sedmice mode, u zlatu od glave do pete. Obukla je uski top u zlatnoj nijansi, koji je odlično uparila s maksi zlatnom suknjom od krep satena i vrtoglavo visokim platformama.

Plavu kosu je oblikovala u razbarušenu pletenicu, a kombinaciju je zaokružila zlatnim dodacima, od kojih su se posebno istaknule vintage torbica, strast koju dijeli sa svojom majkom te zlatna narukvica koju je nosila preko dugog rukava.

Salma je jednom prilikom za meksički Vogue rekla da joj Valentina nikad nije dopuštala da joj ona bira odjeću, čak ni kad je bila mala i da joj se to sviđa kod nje, jer je vjerna sebi, samostalna i odlučna mlada djevojka.

 

Pročitajte još