Plavi ombre: Novi trend u svijetu kose

Piše: L. K. P.

Ombré već neko vrijeme vlada u svijetu kose, ali postoji razlog zašto se zadržao na tronu tako dugo. Sladak je, prilagodljiv i sporo izrasta. I dok smo sigurni da ste sve već vidjeli i probali – uvjerit ćemo vas da je klasični plavi ombre prava stvar za vas. Ovih 10 ideja za plavu ombre kosu motivirat će vas da već danas posjetite salon

Čokoladno plava

Kontrast između tamne brinete i pastelno plave je trenutno najpopularnija nijansa. Da biste održali ovakvu boju, morate svaki put prilikom pranja koristiti šampon i balzam koji je pogodan za obojenu kosu (tj. formule koje preskaču sulfate, a koji mogu brzo skinuti vašu boju).

Pepeljasto-plavi

Ovaj pepeljasto-plavi ombre odlična je opcija ako volite hladnije, ledenije tonove u kosi. Ako poželite jednostavan način da vaša boja izgleda živopisno i sjajno, obavezno se počastite ovom nijansom.

Platinasto-plavi

Ako imate svjetlije tonove u kosi, nježnija nijansa plave izgledat će zaista primamljivo na vašoj kosi. Ako imate hladnije tonove (poput tamnih brineta ili srebreno-plavih) odaberite dublju plavu.

 

Aqua-Blue

Da biste kreirali ovu boju, odaberite nekoliko nijansi plave (neke tamnije, neke svjetlije), kako biste dobili meki prijelaz iz kraljevsko plave u srebrno mint.

Tamnoplavi

Zar postoji nešto tako smirujuće u načinu na koji ova tamna kosa blijedi u neraspoloženu sivo-plavu? Ova smokey boja zaista dobro funkcionira ako imate hladne podtonove kože.

Obrnuto plava

Idite na ovaj obrnuti plavi ombre s plavim korijenima na vrhu i platinasto plavom na krajevima. Budući da je ova nijansa plave tako živa na plavoj kosi, vjerovatno ćete htjeti odnijeti ovu ideju u salon što prije.

Sa sjenovitim korijenima

Ako želite plavi ombre, ali ne želite da se vraćate u salon svakih nekoliko sedmica na popravke, počnite tako što ćete dobiti tamne korijene sjene na vrhu. U suštini, ombre počinjete jako visoko tako da ćete uživati ​​u njemu dok izrasta.

Plavo-ljubičasti

Ljubičasti tonovi ovog plavog ombrea lijepo izgledaju s bilo kojom bojom kose. Iako to lako možete obaviti u salonu, uz nekoliko YouTube videa, mnogo strpljenja i malo znanja, kosu možete ofarbati čak i kod kuće.

Bob

Jarke boje nisu samo za plavuše, a ova plavo-crna kombinacija je dokaz. A ako niste spremni u potpunosti se posvetiti ovakvoj promjeni boje, isprobajte s privremenom bojom.

Udubljeni krajevi

Ako vaš tip kose više voli čiste linije koje ombré tipično ne nudi, predlažemo da umjesto toga odete na udubljene vrhove? Tako je zabavno i donosi malo dodatne oštrine u izgled.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti